Planul de amenajare al unei grădini private

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.SCOPUL LUCRARII. SUPRAFATA SI AMPLASAMENT Pag 4
2.DESCRIEREA ZONEI UNDE SE AFLA ACEST TEREN Pag 5
3.ELEMENTE UTILIZATE IN AMENAJARE Pag 6
4.ALEGEREA SPECIILOR FLORICOLE SI ARBORICOLE Pag 7
5.ELEMENTE DE DECOR PENTRU CELE 4 ANOTIMPURI Pag 8
6.SCHITA DE AMENAJARE A GRADINII Pag 12
7.BIBLIOGRAFIE Pag 13

Extras din referat:

SCOPUL LUCRARII. SUPRAFATA SI AMPLASAMENT

Scopul acestei lucrari il reprezinta realizarea planului unei gradini particulare. Rolul functional al gradinii este acela de realizare a unui spatiu natural de recreere si relaxare.

Spatiul ce trebuie amenajat este imprejmuit de gard din zid de caramida, iar pe suprafata respectiva se afla o locuinta situata in partea de nord-est a terenului, precum si in garaj situat in partea nord-vestica.

Locul de amenajare al gradinii este partea central-sudica a terenului.

Gradina are o suprafata dreptunghiulara de 400 mp, cu lungimea de 20m si latimea de 20. Este amplasata pe un teren plan in cadrul localitatii Leresti din judetul Arges.

Elementele ce compun gradina sunt reprezentate de specii floricole si arboricole, de o piscina, un foisor, iar in partile laterale se afla grilaje pentreu sustinerea unor specii de trandafiri cataratori.

Accesul se face pe aleeea pavata cu piatra, gradina fiind inchisa cu gard de beton.

DESCRIEREA ZONEI UNDE SE AFLA ACEST TEREN

Comuna Lereşti este aşezat pe partea stângă a Raului Târgului, fiind străjuit armonios de două dealuri lungi si impădurite. Valea in care este situată comuna are o altitudine cuprinsă intre 660 m la sud, 730 m la nord, altitudinea nucleului principal fiind de 665m.

Formele de relief care predomină în comună sunt: dealurile (izlazul comunal), lunca pe care sunt aşezate locuinţele cetăţenilor, iar pe partea dreaptă a Râului Târgului se află Munţii: Baratu, Zănoaga, la nord situându-se: Munţii Iezer-Păpuşa, Grădişteanu, Frăcea. În partea de est a comunei se află Munţii: Strâmtu, Dobriaşu, Muşuroaiele, Piscul Calului, Găinaţul.

Solul este format dintr-un strat puţin fertil, având în compoziţie aproximativ 80% pietriş, datorită faptului că albia Râului Târgului a fost deviată de mai multe ori.

Reţeaua hidrografică

Comuna Lereşti este străbătută de Râul Târgului, care se formează din izvoarele principale: Bătrâna, Cuca şi Râuşorul, cei trei afluenţi care izvorăsc din Munţii Făgăraşului. În amonte de comuna Lereşti se află Barajul Râusor (lac de acumulare artificial), în care se varsă Râuşorul, Bătrâna şi Cuca.

Regimul climatic

Clima este temperată. Temperaturile se menţin în limitele normale, vara între 12 – 25 grade Celsius, iar iarna între 5-10 grade Celsius.

Precipitaţiile sunt sub formă de ploaie, lapoviţă si ninsoare în cantitaţi normale. Nu au fost înregistrate cantitaţi exagerate. Precipitaţiile atmosferice medii anuale se înscriu între 500-600 mm.

ELEMENTE UTILIZATE IN AMENAJARE

Pentru amenajarea unei gradini acem nevoie de foarte multe elemente.In primul rand gazonul.Are o forma libera, deschisa este considerat a fi cel mai relaxant. Liniile curgatoare, line, au efect linistitor asupra ochiului si mintii si se potrivesc cel mai bine intr-o gradina informala, care nu respecta reguli stricte. Acest gazon urmareste de obicei urma pe care o lasa umbra copacilor pe pamant.

Aleea este un element foarte atragator, de aceea trebuie sa fie facuta din pietre de rau, dand un aspect rustic sau din pavele.

Observații:

UNIVERSITATEA ECOLOGICA BUCURESTI

FACULTATEA DE ECOLOGIE SI PROTECTIA MEDIULUI

SPECIALIZAREA:MANAGEMENTUL RESURSELOR NATURALE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul de Amenajare al unei Gradini Private.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 205 cuvinte
Nr caractere:
12 056 caractere
Marime:
220.72KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Metalurgie și Siderurgie
Predat:
la facultate
Materie:
Metalurgie și Siderurgie
Sus!