Tradiții nutriționale britanice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bucataria britanica este adesea ridiculizata si considerata invechita, prea conservatoare si lipsita de imaginatie. Istoric vorbind exista explicatii pentru felul de a gati al britanicilor, placintele si budincile traditionale erau o rezolvare corecta la sfarsitul unei zile grele de lucru, pentru lucratorii din mediile agricole si industriale. De asemenea trebuie tinut cont si de climatul, cel mai adesea rece si umed, dar si de mentalitatea insulara si elitista a englezilor, care trebuie sa le faca singuri pe toate. De asemenea toate rationalizarile de alimente, mai ales din timpul celui de al doilea razboi mondial, nu au fost de mare ajutor in dezvoltarea imaginatiei culinare a englezilor.

Inventii culinare englezesti

Spiritul practic si chibzuit al englezilor i-a determinat in cursul istoriei sa caute solutii pentru rezolvarea problemelor culinare, sa refoloseasca orice ramasita de la masa anterioara, sa-si condimenteze preparatele destul de anoste creind gusturi diferite din materii prime putine, realizand astfel adevarate inventii culinare:

In 1762 este inventat sandwich-ul in Anglia, de John Montagu, conte de Sandwich. Acesta era un mare jucator de carti si se pare ca a cautat sa inventeze ceva ce putea fi mancat cu o singura mana, pentru a nu se intrerupe din joc.

In 1902 este inventata si obtinuta de englezi, ca produs secundar al procesului de fabricare al berii, marmita. Este o pasta lipicioasa, maronie obtinuta din drojdia de bere cu un parfum picant, plina de vitamine si care nu are decat 2 optiuni: ori place ori nu place.

Ca alternativa la conservarea carnii prin sarare sau afumare, englezii descopera posibilitatea de conservare prin mincemeat. Este un mod de conservare foarte placut pentru ca mincemeatul este un amestec de mirodenii, fructe uscate zaharisite precum struguri, mere rase, stafide, coacaze, seu, brandy, rom si alte lichioruri.

Sosul HP este inventat in Anglia la sfarsitul secolului XIX-lea, de Harry Palmer. Era cel mai popular din sosurile maronii din aceea vreme. Reteta este vanduta apoi unui bacan, pe nume Garton, din Nottingham. Acesta in pragul falimentului va revinde reteta, proprietarului unei mari companii producatoare de oteturi aromatice. Noul proprietar va

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Traditii Nutritionale Britanice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 965 cuvinte
Nr caractere:
10 287 caractere
Marime:
13.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
Alimentatie, marea britanie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!