Tehnologii Comerciale. Magazinul Virtual - Studiu de Caz - www.Miniprix.ro

Previzualizare referat:

Extras din referat:

INTRODUCERE

De-a lungul istoriei omenirii,schimbul de produse şi servicii a cunoscut mai multe forme.Dacă la început ,în condiţiile economiei naturale,schimbul lua forma trocului prin care producătorii işi utilizau surplusul de producţie pentru a-şi satisface celelalte nevoi de consum,odată cu adâncirea diviziunii muncii şi a apariţiei producţiei destinate schimbului,acesta ia amploare.Dar comerţul propriu-zis se naşte cu adevărat doar odată cu aparitia banilor si a clasei sociale a negustorilor,cei care intermediaza trecerea bunurilor de la producători la consumatori şi a cunoscut o creştere continuă,înregistrând mai multe forme dealungul timpului.Evoluţia pe care a avut-o ulterior societatea a permis îmbunătăţirea continuă a formelor de comerţ.

Dezvoltarea simultană a telecomunicaţiilor şi utilizării calculatoarelor a făcut posibilă creşterea explozivă a Internet-ului şi crearea unor tehnologii specifice care vor influenţa esenţial activităţile economico-sociale.În asemenea condiţii ,se va dezvolta extensiv comerţul electronic/BOLL96/,care va revoluţiona conducerea afacerilor şi va dinamiza comerţul internaţional.Asemenea schimbări vor oferi consumatorilor noi posibilităţi de alegere şi de căutare a celor mai competitive produse pe piata mondială.

Comerţul electronic pe internet reprezintă o formă maturizată a comerţului electronic clasic şi este in stransă legătură cu evoluţia Internet-ului şi gradul lui de penetrare în societate.

CAP.I. PROGRAMUL DE CONSTRUCTIE AL MAGAZINULUI VIRTUAL

1.1. Comertul electronic

Odata cu inceputurile Internetului un nou tip de afacere s-a profilat din ce in ce mai pronuntat pe plan international: comertul online. Au aparut nenumarate site-uri si firme care se ocupa cu vanzarile en-gros de produse prin Internet, cu organizarea de licitatii online, cu furnizarea accesului contra cost la pagini cu informatii, intr-un cuvant abordeaza o forma sau alta de comert electronic, un domeniu aflat in plina expansiune. Avantajul comertului online este evident: piata pe Internet creste exponential de la un an la altul. Un site bine lucrat, cunoscut si care ofera produse de calitate la preturi bune va avea mai multi vizitatori, mai motivati si mai inzestrati financiar decat „Consignatia” din coltul strazii.

Comertul Electronic consta in derularea unei afaceri, ca activitate generatoare de valoare, avand ca suport reteaua Internet si utilizarea unor pachete de programe software specific. Comertul Electronic este cheia competitivitatii intreprinderilor in era informationala, asigurand:

accesul la noi segmente de piata (noi clienti);

cresterea vitezei de derulare a afacerilor

o flexibilitate ridicata a politicilor comerciale

reducerea costurilor de aprovizionare, de desfacere, de publicitate, etc

simplificarea procedurilor;

cresterea competitivitatii

„ Comert electronic sau comert on-line” înseamna, în acceptiune "traditionala", utilizarea în retele cu valoare adaugata a unor aplicatii de tipul transferului electronic de documente (EDI), a comunicatilor fax, codurilor de bare, transferului de fisiere si a postei electronice. Extraordinara dezvoltare a interconectivitatii calculatoarelor în Internet, în toate segmentele societatii, a condus la o tendinta tot mai evidenta a companiilor de a folosi aceste retele în aria unui nou tip de comert, comertul electronic în Internet, care sa apeleze - pe lânga vechile servicii amintite - si altele noi.

Este vorba, de exemplu, de posibilitatea de a se efectua cumparaturi prin retea, consultând cataloage electronice "on" pe Web sau cataloage "off" pe CD-ROM si platind prin intermediul cartilor de credit sau a unor portmonee electronice.

Pentru altii, comertul Internet reprezinta relatiile de afaceri care se deruleaza prin retea între furnizori si clienti, ca o alternativa la variantele de comunicatii "traditionale" prin fax, linii de comunicatii dedicate sau retele cu valoare adaugata.

În fine, o alta forma a comertului Internet implica transferul de documente - de la contracte sau comenzi pro forma, pâna la imagini sau înregistrari vocale. "

Deschiderea unui magazin electronic poate ajuta in dezvoltarea afacerii unei firme sau poate deveni o adevarata "durere de cap".

Succesul sau insuccesul depind de stabilirea clara a obiectivelor urmarite la deschiderea magazinului si de planificarea atenta a modului in care activitatea de comert electronic va fi integrata in strategia curenta a firmei si in operatiunile zilnice.

Deschiderea unui magazin electronic presupune mult mai mult decat gasirea unui program potrivit. Inainte de a opta pentru o solutie tehnica sau alta trebuie facut un plan cu ce se vinde si cui, cum se va organiza activitatea etc.

Pentru a fi mai usor am pus la un loc toate resursele de care este nevoie pentru a demara aceasta activitate cat mai rapid si mai eficient:

- consultanta pentru a organiza activitatea

- o solutie tehnica performanta

- servicii de gazduire, promovare si administrare.

Pe plan mondial, Comertul Electronic nu mai este o simpla activitate care concentreaza doar eforturile intreprinderilor, aflate in competitia de a castiga noi clienti si de a raspunde cat mai bine exigentelor acestora. In prezent, Comertul Electronic a devenit o componenta principala a politicilor de dezvoltare economica ale guvernelor tarilor dezvoltate (SUA, Comunitatea Europeana, Japonia, etc.).

Observații:

in cadrul Universitatii Petrol -Gaze Ploiesti

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologii Comerciale. Magazinul Virtual - Studiu de Caz - www.Miniprix.ro.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
5 499 cuvinte
Nr caractere:
30 710 caractere
Marime:
30.24KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!