Procesul Tehnologic de Fabricare a Croissantului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Date despre Star Foods Romania

Star Foods EM SRL este o companie privata ce are drept principale activitati productia si distributia de chipsuri, snacksuri, fulgi si pop corn. Cateva dintre brand-urile distribuite de Star Foods sunt: Chipita, Drinks Unlimited, Biofarm, May Day, Malita si Flipper.

Urmand viziunea de “a fi alegerea numarul unu”, pentru patru ani consecutiv, brand-uri precum Star Chips, Star (snacks), Mr. Snaki (snacks-uri pentru copii), Star Pop Corn, Fiesta (arahide), 7 Days, Chipicao (croissant) and Bake Rolls au facut ca Star Foods sa ocupe pozitia de leader in pentru aceste categorii.

Misiunea companiei Star Foods este de a mentine pozitia de leader in industria de productie snacks-uri si de a furniza cele mai bune servicii de distributie prin intermediul unei echipe de profesionisti, ce impartasesc o traditie a calitatii, integritatii, dedicarii in munca si eficientei.

Compania lucreaza cu angajati calificati si cu o experienta vasta in marketing, vanzari si distributie a brand-urilor internationale de produse de larg consum pe piata Romaneasca.

Veniturile totale ale companiei Star Foods in 2002 au fost de 36 de milioane euro si estimam realizarea unor venituri de 47 milioane euro in 2003.

Istoric

Deşi autorii nu au ajuns la un consens în ceea priveşte momentul şi locul apariţiei croissantului, majoritatea au cãzut de acord asupra legendei urmãtoare. Armatele otomane asediau un mare oraş (Viena) şi sãpaserã un tunel pe sub zidul de apãrare al cetãţii pentru a pãtrunde în oraş. Un brutar a auzit zgomotul sãpãturilor pe sub prãvãlia lui şi a alertat comunitatea, care a luat mãsuri de apãrare distrugând tunelul inamicului. Dupã învingerea forţelor musulmane, brutarul a copt cornuri de forma emblemei turcilor, semiluna, iar oamenii au sãrbãtorit victoria mâncând simbolul temerilor lor.

Unele cronici sunt mai explicite, asociind acest eveniment cu asedierea Vienei în iulie 1683, numele brutarului fiind Peter Windletter, care a primit privilegiul de a-şi produce produsul sub forma de semilunã ca rãsplatã pentru cã a alertat comunitatea. Cornurile respective s-au vândut apoi la Viena sub numele "kipfel".

Marie Antoinette a adus cu ea croissantul la curtea regelui Franţei, Louis XVI. Produsul a devenit popular în Franţa sub numele de "croissant". În orice caz, produsul a cãpãtat forma afânatã aşa cum îl ştim astãzi abia în anii 1920.

Acest produs gustos de patiserie a fost introdus în Statele Unite la jumãtatea anilor 1970, iar astãzi vânzãrile anuale depãşesc 100 milioane USD. Se preconizeazã ca aceastã piaţã sã creascã anual cu 5 - 7%.

Descrierea produsului

În principiu croissantul se fabricã dintr-un aluat danez care se desface în foi. Deşi reţetele de fabricaţie variazã de la producãtor la producãtor, reţeta de bazã constã din urmãtoarele:

Ingrediente Adaos*

Margarinã sau unt

Drojdie uscatã activã

Apã (variabil) 100

Total aluat 176

Margarinã sau unt pt.

împachetare 45,4

*. raportat la fãinã, consideratã 100%

Desfacerea în foi se obţine prin laminarea aluatului, când straturile de aluat sunt separate de straturi subţiri de grãsime.

În Statele Unite se fabricã douã tipuri de croissant. Unul realizat prin metoda obişnuitã cu unt fãrã sare şi se vinde proaspãt sau congelat, în principal prin magazine mici, direct cãtre consumatori. Celãlalt tip de croissant se fabricã continuu sau semicontinuu cu echipamente speciale, iar majoritatea sortimentelor se fabricã cu margarinã sau grãsimi speciale. Primul proces necesitã multã muncã manualã, în timp ce al doilea tip de croissant se fabricã pe linii continue ce necesitã investiţii mari în echipamente. Produsul finit este vândut în general cãtre restaurante, care le folosesc asociate cu hranã caldã. Separarea în foi şi crocanţa nu sunt elemente atât de importante ca aspectul general, forma şi dimensiunile.

Observații:

Prezentat in cadrul FSEGA Cluj-Napoca

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procesul Tehnologic de Fabricare a Croissantului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
11 243 cuvinte
Nr caractere:
58 217 caractere
Marime:
296.09KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Romulica Mihaiu
Sus!