Previzualizare referat:

Extras din referat:

Nivea este cel mai mare brand de ingrijire personală, oferind produse pentru intrega familie.

Dr. Oscar Troplowitz a achiziţionat firma Beiersdorf din Hamburg, Germania, de la fondatorul Carl Beiersdorf, în 1890. Până la inventarea NIVEA Creme. Troplowitz a dezvoltat şi produs cu succes primele benzi adezive, plasturi medicali şi leucoplast. Consultantul său ştiinţific, Prof Paul Gerson Unna, o persoană cu o orientare putenică spre dezvoltare şi progres, a fost cel care i-a atras atenţia Dr. Troplowitz către inventarea Eucerit-ului(un emulsificator revoluţionar, , ce însemnă disponibilitatea unui produs ce putea combina o substanţa activă, grasimi animale şi apa într-o structură stabilă) acesta fiind baza pentru apariţia NIVEA Crème, in anul 1911.

În decembrie 1911, la scurtă vreme după inventarea sa, NIVEA Creme a început să fie vândută într-o cutie galbenă. Decoraţiile delicate cu motive verzi reflectau un curent popular al perioadei, respectiv Art Nouveau ( în franceza "arta nouă") reprezentat prin intercalarea de forme ornamentale inspirate de natura. În concordanţă cu obiceiul de a denumi produse farmaceutice cu sintagme de origine latină, Dr. Troplowitz a dat numele cremei sale "NIVEA", un derivat al adjectivului de origine Latină "niveus/NIVEA/niveum" care înseamnă “albă ca zapada”. Această cremă reprezintă produsul de baza al universului NIVEA, formula sa modificându-se foarte puţin în decursul anilor.

Prima reclamă NIVEA a fost creată de renumitul artist de materiale promoţionale Hans Rudi Erdt care a dezvoltat posterul "Precum o femeie printre stele" în 1912. El a reprezentat unul dintre artiştii grafici de "noua generaţie" specializaţi în arta promoţională. Stilul reprezentativ al lui Erdt a avut o influenţă semnificativă asupra artei de dezvoltare de postere în Germania anului 1920.

În comunicarea NIVEA, Erdt a portretizat femeia ideala caracteristică vremii respective: fragilă, eterică, delicată.

Reclama din 1924, intitulată "Frumuseţe timidă", e cât se poate de sugestivă. Gâtul subţire al tinerei, capul uşor aplecat într-o postură melancolică, meditativă, umbra unui zâmbet timid, pielea palidă şi coafura complicată – toate corespundeau portretului "femeii fragile" a acelor ani.

La începutul secolului, compania Beiersdorf, cu locaţia în Hamburg (Germania), începuse să cunoască succesul nu numai cu NIVEA Creme, dar şi cu alte produse inovative cum ar fi benzile adezive, plasturii medicali şi primele leucoplaste. În 1914, compania dezvoltă relaţii comerciale cu 34 de ţări iar 42% din veniturile sale erau generate peste graniţa tării de origine.

În anii '20 şi ’30 gama de produse NIVEA s-a extins prin lansarea de produse destinate îngrijirii capului şi scalpului. Laptele de păr NIVEA oferea aceeasi calitate în ceea ce priveşte îngrijirea părului aşa cum Crema NIVEA o facea pentru piele. Posterul şi ambalajul Cremei NIVEA, şamponului, pudrei şi laptelui de păr se bazau foarte mult pe stilul Art Nouveau. Este reprezentat prin motive şi înfrumuseţări florale şi inspirate din natură.

În 1924 s-a dezvoltat un complet nou stil de publicitate pentru NIVEA. În Europa anilor ’20 oamenii doreau să-şi trăiască viaţa la maxim. Brandul NIVEA, deja interesant şi atragător pentru oamenii activi a fost complet relansat atât în ceea ce priveşte ambalajul cât şi promovarea. Albastru şi alb au devenit acum culorile ce reprezentau brandul. În loc să prezinte doamne elegante în budoarele lor de acasă, femeile bine construite prezentate în lumina şi soare erau acum principala temă. Pretenţioasa decorare de pe cutie în stil Art Nouveau a facut loc unui aspect mult mai succint. Cutia albastră inscripţionată cu logo-ul alb NIVEA şi-a facut apariţia în 1925. Schimbată minimal în anii ce-au urmat, cutia de Crema NIVEA cu unică combinaţie a culorilor a devenit un design clasic neschimbat cu trecerea timpului.

Observații:

Facultatea de Comerț

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nivea.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 085 cuvinte
Nr caractere:
10 857 caractere
Marime:
501.32KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!