Motocicletă

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 1
Istoric 2
Cap I – Tipuri de motociclete 14
Cap II – Construcţie 16
Cap III – Tehnica motocicletelor 18
Cap IV – Componentele motocicletei 27
Cap V – Schema electrică 28
Cap VI – Reglaje carburator 29
Cap VII – Reglare ambreaj 30
Cap VIII – Reglare avans 31
Concluzii 33
Bibliografie 34

Extras din referat:

Indroducere

Mototcicleta este unul dintre cele mai accesibile mijloace de transport în multe părţi ale lumii şi pentru majoritatea populaţiei lumii este de asemenea cel mai comun tip de autovehicul. Există aproximativ 200 de milioane de motociclete (inclusive mopede, scutere cu motor şi alte mijloace de transport cu 2 sau 3 roţi) în utilizare în întreagă lume sau aproximativ 33 de mototciclete la 1000 de persone, comparând cu aproximativ 590 de milioane de automobile sau 91 la 1000 de personae. Cele mai multe motociclete , 58% sunt în curs de dezvoltare din Asia de Sud-Est şi ţările din Asia Pacific, excluzând Japonia, în timp ce 33% din maşini (195 milioane ) sunt concentrate în Statele Unite şi Japonia. Începând cu anul 2002. India cu o valoare estimată de 37 milioane de motociclete, a ajuns ţara cu cel mai mare număr de vehicule motorizate cu două roţi din lume. China se află pe locul cu numărul 2, cu 34 milioane de motociclete/ motorete.

Istoria motocicletelor

Motocicleta Hildebrand & Wolfmueller (fig. 1) a devenit primul vehicul pe două roţi care a fost oferit publicului larg, şi a fost produsă în serie. Hildebrand & Wolfmueller a fost crucială în drumul mai departe de la pedalarea cu picioarele ca forţă esenţială de locomoţie. Motocicleta nu mai era un hibrid, ci un aparat cu calităţi esenţiale.

Fig. 1 “Motocicleta Hildebrand & Wolfmueller”

Marea diversitate şi competiţie caracteriza anii pioneratului motocicletelor în Statele Unite, şi companii precum compania indiană Harley-Davidson, şi Henderson au prosperat. Spiritul de explorare al acelor ani ai începutului, a încurajat salturile tehnologice în inginerie şi vitejia invenţiilor. Un fabricant timpuriu de motociclete, Pierce Cycle Company, a fost fondată de fiul faimosului fabricant de automobile Glenn Curtiss (fig. 2), care devenit cunoscut că inginer în aviaţie, a utilizat un motor de balon pentru a-şi alimenta spărgătorul său de recorduri, un V-8.

Între timp, metoda de imortalizare neîntreruptă a obsesiei de viteză în motociclism, a fost realizată prin curse şi prin înregistrarea recordurilor. Cea mai veche pistă de alergări din lume, Isle of Man ŢŢ, a fost fondată în 1907, printre alte evenimente anuale, asemănătoare cu Carnavalul Vitezei (Speed Carnival) în Ormond, Florida, care a fost ţinut cu ani înainte.

Fig. 2 “ Glenn Curtiss – cel mai rapid om pe motocicleta sa V-8”

Una dintre cele mai periculoase curse a fost făcută pe pista de scândură, unde suprafaţa din lemn permitea viteze înviorate.

Începând cu anii 20, viteza medie urcase la 160.9 Km/h (100 MPH), şi multe accidente s-au întâmplat, incluzând rănirea spectatorilor cauzată de chijele desprinse din pista după trecerea motocicletelor în timpul curselor. Prima fază a dezvoltării motocicletelor s-a realizat odată cu începutul primului război mondial (World War I), când producătorii de motociclete fremătau să-şi construiască aparatele dincolo de întrebuinţările şi scopurile care puteau fi realizate, şi la vitezele cele mai mari, atinse vreodată. Companii precum Indian, furnizau Armatei Statelor Unite (U.S. Army) motociclete, motociclete cu ataş, şi livrau automobile în număr mare, şi concernele militare se reflectau în strategia lor de vânzare cumpărare pe piaţă (marketing). Prioritatea în perioadă anilor de după război s-a schimbat pe creşterea accesibilităţii publicului la aparate, care până atunci, erau disponibile doar specialiştilor. Harley-Davidson a avut o reuşită extremă în realizarea modelului Sport 1919 şi promovarea lui în marea piaţă comercială.

Ca un rezultat al curselor line şi manevrării uşoare, în sport, a noii ere şi noului auditoriu, a urmat perioadă înfloritoare care a cuprins motocicleta.

Descoperind motocicleta: 1868-1919

Secolul al XIX-lea reprezintă o impresionantă perioadă de invenţii, una notabilă pentru preocuparea cu timpul, spaţiul, si viteza. Prima locomotivă, utilizarea luminii electrice, crearea cinematografiei, influenţa acestor avansări tehnologice a fost profund responsabilă pentru modul fundamental în care percepem mediul ambiant, şi a modului în care ne trăim vieţile azi. Calea ferată ne-a izolat pe viitor în relaţia spaţiala cu peisajul. Electricitatea ne-a eliberat de rutinele cotidiene dedicate luminii naturale. Cinematografia cu iluzia sa petrecuta în timp real, schimbă sensurile tradiţionale ale temporalitaţii si moralitaţii. Aceste invenţii particulare împartasesc mai mult decat continua rezonanţă.

Fig.3. Michaux-Perreaux - Franţa, 1868

Ele demonstrează de asemeni, neobosita natură umană din era industrială - dorinţa pentru mai multă viteză, mai mult timp pentru lucru, mai multă distracţie, cererea pentru "diferit şi mai bun", pe cât de repede posibil.

Sigur că primele motociclete sunt fascinante în condiţiile transparenţei intenţiilor inventatorilor lor si anume, cum putem sa ne mişcăm mai repede? Motocicleta Michaux-Perreaux (fig. 4), a fost creată în Franţa în 1868, folosea un motor comercial cu aburi, montat în bicicleta, precum De Dion-Bouton, The Orient, şi Thomas, proiectanţii au început să experimenteze motoarele cu ardere interna, cu

Fig. 4. “ Motocicleta Megola – 1992”

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motocicleta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
9 670 cuvinte
Nr caractere:
50 269 caractere
Marime:
851.03KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Walther Thierheimer
Sus!