Mărfuri electrice și electrocasnice - mașina de spălat vase

Previzualizare referat:

Extras din referat:

I.SCURT ISTORIC AL MASINILOR DE SPALAT VASE

Josephine Cochrane a fost o femeie bogata caruia ii curgea acelasi sange ca a bunicului sau John Fitch, care este faimosul iventator al vaporului cu abur. Ei ii placea de asemenea sa isi amuze prietenii frecvent si tinand evenimente la ea acasa a ajuns la concluzia ca se strangeau prea multe vase de spalat de fiecare data. Vesela folosita pentru divertisment era foarta scumpa si de multe ori se era sparta de catre angajati. Veninindu-i o idee repede a decis sa construiasca o masina de spalat vase care le poate spala usor fara sa le sparga. Ea a construit o masinarie constand intr-un lant si o roata de lemn, culcate intr-un cazan de cupru, care se putea utiliza atat manual, cat si condus de o sursa de alimentare prin intermediul unui scripete.

Sarmele incadrate in compartimente au facut sa potriveasca vasele care erau atasate la roata si sa combine rotatia si detergenul cu apa calda pentru a fi improscate in boiler peste vase, facand astfel aceasta masina sa fie tot mai eficienta. Ea a facut inconjurul pamantului in 1893 pana in Chicago unde a castigat premiul cel mare si oamenii, dar si personalul hotelurilor si restaurantelor au intrebat de aceasta masina de spalat vase, deoarece vroiau si ei cate una pentru a le facilita munca. Rapid din aceasta inventive personala si-a deschis o fabrica, iar aceasta companie exista si astazi sub numele KitchenAid. Multe companii au inceput de aceea sa faca si alte versiuni cu benzi transportoare si altele cu cosuri filate prin diverse, atat cu ajutorul unui jet ori cu o pulverizare de apa calda turnata de sus pentru a curata mai cu usurinta vasele. Pana in anii ’20 nu a fost chiar o avansare importata, pana cand au facut un nou design al acestor masini, cand au atasat si un carlig care putea lua apa constant. Pana in anul 1937 doar restaurantele, hotelurile si familiile bogate aveau astfel de masinarii, astfel incant ca urmare a acestui fapt s-au inventat si masini de spalat vase mai mici care putea sa ii ajunga unei case. A fost construita de catre William Howard Livend si arata mai exact ca si astazi, avand un cos de metal inauntru si o usa in fata. Masina de spalat a devenit mai mica, mai ieftina si mult mai eficienta, iar la sfarsitul anilor ’50 era cel mai popular accesoriu al bucatariei.

Popularitatea a continuat sa creasca in SUA pana la sfarsitul anilor ’70. Astazi sunt mai populare in Europa si in Orientul Mijlociu, decat in SUA. Faima insa continua prin branduri ca: Whirlpool, Bosch Maytag, GE si altele care sunt din ce in ce mai in competitie una cu alta.

II.CARACTERISITICI DE CALITATE ALE MASINILOR DE SPALAT VASE

Pentru acest studiu de caz am ales ca modele de masini de spalat vase,Electorlux ESF ,Bosch SGS,Beko DFN,Zanussi DFP, Whirlpool ADP avand caracteristica comuna clasa energetica A.

Consum de apa 17 litri

Nivel de zgomot 50 dB

Numar de programe 3

Capacitate de spalare 9 seturi

Durata programului 170 min

Consum de apa 12 litri

Nivel de zgomot 40dB

Numar de programe 6

Capacitate de spalare 15 seturi

Durata programului 150 min.

Bibliografie:

www.onestop.ro

www.cumperitot.ro

www.forum.softpedia.com

www.elanko.ro

www.kudika.ro

www.neomax.ro

http://forum.7p.ro

http://forum.desprecopii.com

www.shopspider.com

Observații:

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti

Facultatea de Stiinte Economice

Specializarea Merceologie si Managementul Calitatii

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marfuri Electrice si Electrocasnice - Masina de Spalat Vase.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 680 cuvinte
Nr caractere:
10 106 caractere
Marime:
208.83KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!