Combinarea alimentelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitolul 1

COMBINAREA ALIMENTELOR

Combinarea alimentelor este procesul prin care ne stabilim mesele astfel incat stomacul nostru sa ramana tanar si sanatos. Nimanui nu-i place sa fie deranjat la stomac, iar o dieta neadecvata poate cu siguranta sa ne strice ziua. Gaze, indigestie, balonari, arsuri la stomac, reflux gastro-esofagian, toate acestea sunt simptome frecvente in societatea moderna. Medicamentele destinate calmarii acestor afectiuni sunt printre cele mai bine vandute produse farmaceutice.

Cel mai important aspect al combinarii alimentelor este potrivirea chimica dintre acestea. Odata cu adoptarea unor legi simple de adoptare a alimentelor in functie de substantele nutritive pe care le contin, problemele gastro-intestinale vor disparea, si intreg aparatul digestiv se va echilibra,si, nu in ultimul rand, vor disparea si problemele cu greutatea, care sunt cauzate in cea mai mare parte de asocierea la intamplare a alimentelor.

Alimentele sunt substante comestibile, care contin un anumit numar de elemente organice, ca: proteinele, lipidele, glucidele, precum si saruri minerale si vitamine. Totodata, ele sunt compuse si din apa si materii nedigerabile, ca fibrele.

Proteinele sunt substante care se afla in numeroase alimente de origine animala si vegetala: carne, peste, oua, lactate si leguminoase. Sunt indispensabile organismului si nu ingrasa, deoarece ele au nevoie pentru digestie de o energie de sase ori mai mare decat glucidele ori lipidele.

Cu exceptia oului, proteinele animale sau vegetale nu aduc cantitatea echilibrata de aminoacizi necesari organismului. Absenta unui aminoacid poate constitui "factorul limitativ" care sa stanjeneasca asimilarea altor aminoacizi. De aceea, alimentatia trebuie sa asocieze proteinele de origine animala cu cele de origine vegetala.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Combinarea alimentelor
    • Combinarea alimentelor.doc
    • Concluzii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, docx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 144 cuvinte
Nr caractere:
10 842 caractere
Marime:
32.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
aliment, masa, stomac, sanatate, dieta
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Eftimie Mariana
Sus!