Analiza procesului de producție și distribuție al unei SC folosind UML

Previzualizare referat:

Extras din referat:

În acest proiect se va modela procesul de producţie şi distribuire a produselor firmei S.C.Mobila Conforama S.A. către un lanţ de magazine.Acest exemplu ca ilustra cum clientul(reprezentantul de magazine) va iniţia comanda către directorul tehnic sau către reprezentantul de marketing al firmei.

Reprezentarea actorilor:

• Client(cel ce iniţiază comanda)

• Director tehnic/Reprezentant marketing(cel ce analizează comanda)

• Furnizorii(actorul care pune la dispoziţie materiile prime şi materialele)

• Echipa de producţie(actorul ce realizează procesul de producţie)

• Firma de distribuţie(actorul ce distribuie produsele clientului)

SC Mobila Conforama SRL

Mobila Conforama este o firmă de producţie de mobila la comandă din Bucureşti care funcţionează din anul 1999.Aceasta proiectează, execută şi comercializează mobilă personalizată la comandă. Mobila Conforama are o experienţă vastă în producţia mobilierului la comandă. Astfel, aceasta poate oferi soluţii complete atât pentru amenajarea locuinţei, spaţiului de birouri cât şi pentru amenajarea spaţiului comercial.

În toti acesti ani s-a specializat atât în producţia de mobilier casnic cât şi a mobilierului comercial, a creat, proiectat şi adaptat nevoilor pieţei fiind la curent cu tendinţele şi accesoriile nou aparute.

Foloseşte o gamă variată de culori, texturi, accesorii şi materiale de calitate astfel încât, să poată oferi clienţilor garanţia unui lucru bine făcut.

De-a lungul timpului, a dobândit experienţa nu numai în fabricarea mobilei ci şi în montarea gips-ului carton, a finisajelor interioare şi instalaţiilor sanitare, astfel încât, clientul poate opta pentru o amenajare totală a locuinţei sau a spaţiului comercial.

Mobila Conforama a colaborat atât cu persoane fizice şi juridice, căt şi cu companii naţionale şi multinaţionale reuşind astfel, să satisfaca cerinţele şi exigenţele celor mai pretenţioşi clienţi.

Deţine un lanţ de magazine de mobilă de prezentare în Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Sibiu şi Constanţa in care sunt expuse o mică parte din produsele pe care le realizează şi care se află la vânzare, astfel se poate găsi: mobilă la comandă pentru sufragerie, dormitor, bucătărie, birou, hol, bibliotecă.Transportul acestora este gratuit,realizându-se cu ajutorul firmelor de distribuţie cu care firma colaborează.

Principalii furnizori ai societăţii sunt: SC Davexim SRL, SC Felder Gruppe Echipamente SRL, SC Mirotek SRL, SC Vitap Echipamente SRL, SC Abrasol SRL, SC Compil Pipera SRL, SC Domafon SRL, SC Ecolemn Holding SRL.

Principalii clienti sunt magazinele din Bucuresti,Ploiesti,Iasi,Sibiu,Constanta,dar si persoanele care solicită mobilă prin intermediul paginei noastre de pe internet.

Diagrama use case

O diagramă a cazurilor de utilizare prezintă o colecţie de cazuri de utilizare

şi actori care:

• oferă o descriere generală a modului în care va fi utilizat sistemul

• furnizează o privire de ansamblu a funcţionalităţilor ce se doresc a fi oferite de sistem

• arată cum interacţionează sistemulu cu unul sau mai mulţi actori

• asigură faptul că sistemul va produce ceea ce s-a dorit.

Diagrama de colaborare

Diagramele de colaborare sunt reprezentaţii alternative pentru interacţiuni între obiecte.

O diagramă de colaborare este o diagramă de interacţiuni care arată secvenţele de mesaj ce implementează o operatie sau o tranzacţie. O diagramă de colaborare prezintă obiectele, legăturile şi mesajele dintre ele. De asemenea, diagramele de colaborare pot conţine simple instanţe de clase.

Fiecare diagrama de colaborare oferă o imagine asupra interacţiunilor sau a relaţiilor structurale care au loc între obiecte şi a obiectelor ca entitati în modelul curent.

Diagramele de colaborare conţin elemente reprezentând obiecte.

O specificaţie a unui obiect poate să indice şi să modifice proprietăţile şi relaţiile obiectului. Informaţia în specificaţie este prezentată textual; de asemenea, unele informaţii pot fi expuse în interiorul simbolurilor grafice reprezentând obiecte în diagrama de colaborare. Dacă modificăm din specificaţiile obiectului proprietăţiile sau relaţiile, diagrama de colaborare ce conţine respectivul obiect se va actualiza cu noile date. Dacă modificările proprietăţilor sau relaţiilor unui obiect se fac în cadrul diagramei, atunci se vor actualiza specificaţiile obiectului.

Observații:

Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Procesului de Productie si Distributie al Unei SC Folosind UML.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 179 cuvinte
Nr caractere:
6 274 caractere
Marime:
447.22KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Dusmanescu Dorel, Paunescu Loredana
Sus!