Alimentația pisicilor

Cuprins referat:

Alimentația pisicilor
Alimentația pisicilor în funcție de varsta
Nutriția pisicilor
Aparatul digestiv
Știati că

Extras din referat:

Pisica este un carnivor strict. Ea s-a adaptat, în cursul evoluției sale, la o alimentație aproape exclusiv pe bază de carne, caracterizată prin multă apă, proteine, materii grase, prin prezența (mai ales în ficat) a vitaminei A în natura și prin bogăția în vitamina B, precum și printr-o absență aproape totală a glucidelor. Totuși, nevoile de minerale sunt aceleași cu ale altor  specii  carnivore domestice.

Cantitățile de alimente zilnic necesare pot fi ajustate în funcție de valoarea energetică a acestora.

Aceasta se poate defini ca fracțiunea utilă organismului, după deducerea pierderilor fecale, urinare și gazoase. Calculată după consistența în proteine, glucide necelulozice și lipide, afectate de anumiți coeficienți (în cazul pisicii, proteine: 3,45, glucide: 3,27 și materii grase: 8,02), ea este evaluată în kilocalorii de energie metabolizabilă. Bineînțeles, trebuie adaptat nivelul alimentar al fiecărei pisici, în funcție de evoluția întreținerii sale.

Alimentația pisicilor în funcție de varstă

Pisoii nou-nascuți

În general, în primele 3 săptămâni de viață, pisoii se vor hrăni în totalitate cu laptele matern, nefiind necesară suplimentarea acestuia. Există situații însa când, din cauza numărului mare de pisoi fătați sau o stare patologică a mamei care determină o secreție insuficientă de lapte, să fim nevoiți să alimentăm pisoii cu lapte artificial special destinat acestora. In funcție de momentul în care se trece la alăptarea artificială, numărul meselor scade de la 8 pe zi (fătare), la 6, 4 și 2 mese, în fiecare săptămână eliminându-se câte o masă, până la înțărcare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alimentatia Pisicilor.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Marime:
378.62KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Mircea Pop
Sus!