Viteza de reacție

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In cazul in care concentratiile molare ale reactantilor sunt egale cu unitatea [A] = [B] = 1 mol/L, constanta de viteza este egala cu viteza de reactie si este numita viteza specifica.

R: O reactie chimica are loc atunci cand exista o energie suficient de mare si atunci cand exista orientarea geometrica. Cum se numeste energia minima pe care trebuie sa o aiba particulele de reactanti astfel incat sa se formeze produsul de reactie? Ce se intampla cu conentratia reactantilor in timpul reactiei chimice? R: concentratia scade Ce se intampla cu concentratia produsilor de reactie in timpul reactiei? R: concentratia creste Care este expresia vitezei de reactie? R: v=? (?c/?t) ?c - reprezinta variatia concentratiei molare ?t reprezinta variatia timpului Care este unitatea de masura pentru viteza de reactie? R: mol/l*sec Experimentul 1 Aparatura: eprubeta, spatula, pipeta; Substante: BaCl; H SO BaCl + H SO (Ba SO + 2HCl Am realizat o solutie (incolora) de clorura de bariu.

Norme de portectie a muncii: - Capacul recipientului cu acid a fost indepartat cu grija, el asezandu-se cu partea superioara pe suprafata mesei de lucru, evitandu-se astfel contactul acidului cu mana celui ce efectua reactia sau cu orice alt obiect aflat pe masa.

- Adaugarea acidului s-a facut cu atentie sporita pentru a nu se produce accidente.

Observatii: - In urma reactiei am observat ca BaSO s-a depus; A avut loc o reactie de dubla inlocuire; S-a obtinut o solutie alb-laptoasa Timpul in care a avut loc reactia a fost foarte scurt (cateva secunde); Experimentul 2. Aparatura: eprubeta, spatula, pipeta; Substante: Zn, HCl Zn + 2HCl (ZnCl + H *Au fost luate aceleasi masuri de protectie a muncii ca si la experimentul 1* a) a fost folosit acid clorhidric diluat - reactie efervescenta; - reactia a inceput imediat ce a fost adaugat acidul; - reactia a continuat pentru un timp indelungat; b) a fost folosit acid clorhidric concentrat - reactie efervescenta; - reactia a inceput imediat ce a fost adaugat acidul; - timpul pana ce reactia a fost completa a fost mai scurt decat atunci cand am folosit acid clorhidric diluat; => viteza de reactie mai mare Experimentul 3 Aparatura: eprubeta, spatula, pipeta; Substante: Na S O; HCl Am realizat o solutie (incolora) de Na S O; *Au fost luate aceleasi masuri de protectie a muncii ca si la experimentele 1 si 2* Observatii: - La adaugarea acidului clorhidric am obtinut o solutie alb-galbuie; ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Viteza De Reactie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
434 cuvinte
Nr caractere:
2 396 caractere
Marime:
5.49KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!