Tehnica Solidex machiaj și individualizare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

SOLIDEX este o rasina compozita fotopolimerizabila cu umplutura ceramica, care are proprietati fizice si estetice foarte apropiate de masa ceramica VINTAGE, produsa de firma SHOFU, care produce si rasina SOLIDEX.

Componenta de baza a umpluturii ceramice este dioxidul de siliciu, la fel ca si in cazul materialului de placare Artglass. Umplutura organica ii asigura compozitului o omogenitate crescuta, permitand finisarea si lustruirea foarte buna a placajului.

Duritatea Vikers a compozitului Solidex este 422 Mpa (N/mm2), comparativ cu Dentacolor 333 Mpa si Visio-Gem 108 Mpa. Rezistenta la abrazie este foarte crescuta, din suprafata compozitului indepartandu-se 0, 87 mm cu un instrument rotativ abraziv de 185 g din carbonat de calciu, la o turatie de 30. 000 ture / min, in cazul altor compozite stratul indepartat in acelasi conditii fiind mult mai mare. Tehnica de placare cu Solidex nu difera foarte mult de placarea cu produse similare. Scheletul metalic prelucrat va fi sablat cu particule de oxid de alumniu (250 um), dupa care se va realiza silanizarea acestuia prin procedeele Rocatec sau Silicoater M. D. pentru a obtine rezultate optime, se recomanda utilizarea silanului Solibond. In continuarea se aplica opaquer-ul fotopolimerizabil, urmand modelarea libera a polimerului, conform indicatiilor producatorului. Dupa prelucrarea si lustruirea placajului, efectul estetic este deosebit, indicele de refractie a compozitului Solidex fiind de 1, 51 comparativ cu a smaltului, de 1, 65. Etape in realizarea tehnicii Solidex finisarea infrastucturii metalice; sablarea; silanizarea; aplicarea opaquer-ului fotopolimerizabil; modelarea libera a rasinii de placare.

Sablarea Sabarea suprafetei metalice se face cu corindon (a-Al2O3) cu dimensiunea de 250um, 10-15 s pentru aliaje nobile si 30 s pentru aliaje nenobile, la o presiune a coloanei de aer de 4 barri. Dupa curatirea suprafetei sablate, scheletul metalic se scufunda dintr-o baie care contine esterul etil al acidului acetic. Efectul obtinut se amplifica prin utilizarea concomitenta a ultrasunetelor. Pe suprafata astfel curatita se pensuleaza un strat de oxizi metalici care se afla sub forma de solutie.

A doua etapa consta in arderea la 360 C a stratului de adeziv in cuptorul Silicoater-M. D. din punct de vedere chimic adezivul contine dicromat de amoniu, tetraetoxisilan hidrolizat, silice, apa si un solvent organic (izopropanol, acetona). In cursul acestei etape se defasoara numeroase fenomene fizice si reactii chimice care duc la formarea pe suprafata metalului a unui strat de interdifuziune. A treia etapa consta in arderea stratului Si-Ox-C in aparatul Silicoater. Datorita ionilor de oxigen din structura lor silicatii prezinta in ansamblu o sarcina negativa a carei marime depinde de valentele atomului de siliciu inlocuite cu atomii de oxigen. Ionii metalici de la suprafata aliajului au o sarcina electrica pozitiva. Ei intra in combinatie cu silicatii si formeaza o ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnica Solidex Machiaj Si Individualizare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 361 cuvinte
Nr caractere:
17 693 caractere
Marime:
19.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!