Schemă corporală TEFS

Extras din referat:

Schema corporala, element de bază indispensabil formarii personalitatii copilului, constă în reprezentarea mai mult sau mai putin globala, mai mult sau mai putin stiintifica si diferentiata pe care o are copilul despre propriul sau corp, considerând ca ea nu este un dat initial, nici o entitate biologica sau fizica, ci rezultatul unor raporturi adecvate ale individului cu mediul.

Cunoasterea schemei corporale de catre copil presupune, în sens larg:

cunoasterea de catre copil a schemei corporale proprii (sa cunoasca denumirea diferitelor parti ale corpului sau si sa stie sa le arate);

cunoasterea schemei corporale a altei persoane;

situarea corecta a unor obiecte în spatiu în raport cu propriul corp sau cu alte obiecte;

orientarea în spatiu (în raport cu propriul corp).

Înglobează schema corporală și vizează cunoasterea functiilor corpului, a componentelor corpului si eficacitatea acestor functii corporale în satisfacerea unor dorinte. De asemenea, ea cuprinde si reprezentarea limitelor corpului si a functiilor specifice si vizeaza aspectul temporal al sinelui corporal. In cadrul procesului de dobândire a permanentei de sine în spatiu, copilul îsi construieste schema corporala, respectiv imaginea pe care o are despre corpul sau, imagine perceputa în stare statica sau dinamica sau în raporturile partilor corpului între ele si, mai ales, în raporturile acestuia cu spatiul si cu mediul înconjurator.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Schema Corporala TEFS.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
159.55KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Profesorului:
Botez Ioan
Sus!