Rolul Kinetoterapiei și Reguli Psihopedagogice în Autism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

GENERALITATI

Autismul este o tulburare neurobiologica, in care sunt afectate abilitatile fizice, sociale si lingvistice.Descris pentru prima data in anii 1940 de catre Leo Kanner si Hans Asperger, sindromul apare de regula inaintte de varsta de 2 ani si jumatate.Copiii suferinzi de autism par sa fie ini sau sa manifeste aversiune fata de contactul fizic sau afectiv.Pot avea intarzieri in dezvoltarea vorbirii si au accese de furie sau de panica; pot parea surzi si pot manifesta o fascinatie asemanatoare cu hipnoza pentru anumite obiecte.Autismul este caracterizat si de miscari ritmice ale corpului, cum ar fi leganarea sau batutul din palme, si de dorinta obsesiva de a pastra aceeasi ordine a evenimentelor cotidiene.Persoanele autiste pot fi hipersensibile la anumiti stimuli( suntete inalte, de exemplu) sau pot reactiona foarte lent la altii, cum ar fi durerea fizica.Tulbularea se intalneste de 3-4 ori mai frecvent la persoanele de sex masculin.

Desi inainte se credea ca boala ar fi cauzata de factori postnatali ( lipsa atentiei parentale), acum se cunoaste cu certitudine ca autismul este rezultatul unor anomalii cerebrale.Aproximativ 15-20% dintre persoanele adulte care sufera de autism traiesc si lucreaza independent; unii autisti au calitati deosebite , care provin din abilitatea lor de a gandi vizual.

Cercetatorii americani au dat publicitatii urmatoarea statistica despre autism:

1. 1 copil din 166 este diagnosticat cu autism;

2. 1 baiat din 104 este autist;

3. un caz nou este diagnosticat la fiecare 20 de minute;

4. anul acesta vor fi diagnosticati mai multi copii autisti decat cu SIDA, diabet si cancer la un loc;

5. sunt de 4 ori mai multi baieti decat fete diagnosticati cu autism;

6. nu exista tratament pentru vindecarea autismului

CAUZELE APARITIEI

Inca nu se cunoaste cu adevarat cauza autismului. Cercetarile demonstreaza ca asa cum exista diverse grade de afectare si combinatii de simptome in autism, probabil ca exista si multiple cauze. Exista, totodata, evidente ale unor anomalii la nivelul creierului persoanelor care sufera de autism, insa nu exista un acord privind zona (zonele) care ar fi afectata. Pornind de la investigatii neurochimice, autopsii sau scanari ale creierului, au fost sugerate diverse regiuni ca fiind locurile afectate, responsabile de aparitia autismului. Totusi, foarte putine diferente specifice au fost descoperite in creierul persoanelor cu autism.

Factorii combinati care pot cauza autismul sunt: genetici, asociati sau nu de cei de mediu la care a fost expus copilul inainte, in timpul sau dupa nastere (Autism Research Institute din Statele Unite si alte organizatii considera ca ceea ce determina cresterea incidentei este expunerea la diverse substante toxice si vaccinuri), precum si factori legati de functionarea sistemului imunitar.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul Kinetoterapiei si Reguli Psihopedagogice in Autism.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 484 cuvinte
Nr caractere:
14 427 caractere
Marime:
30.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
autism, substante
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!