Problematica persoanelor vârstnice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.Organizarea serviciilor de sanatate specifice persoanelor varstnice

Varstnicii, ca parte integranta a intregii populatii, au dreptul la servicii de sanatate corespunzatoare. Dar serviciile pentru varstnici ridica o serie de probleme specifice, ceea ce impune organizarea unei game variate de servicii geriatrice specifice. Serviciile medicale pentru varstnici sunt foarte costisitoare iar resursele lor financiare sunt reduse. Se insista pe pastrarea cit mai indelungata a varstnicilor in familia proprie.

In concluzie, varstnicii au dreptul la servicii medicale si sociale, fiind de dorit sa ramana cat mai mult in familiile proprii.

Strategii

1.Retea de servicii sanitare si de ocrotire acordate la domiciliu.

2.Realizarea unor programe de screening pentru identificarea varstnicilor care pot sa ramana acasa, integrati in familiile lor si a celor care trebuie ingrijiti in institutii speciale.

3.Imaginarea unor facilitati comunitare, un ajutor suplimentar acordat familiilor ce au in ingrijire un varstnic cu probleme sociale.

4.Organizarea de centre de ingrijire de zi.

5.Organizarea de centre de ingrijire de noapte.

6.Organizarea de institutii de ingrijiri pe termen lung unde sa se acorde asistenta medicala si sociala persoanelor varstnice cu afectiuni cronice, dependente. Pentru tarile Europei de vest, 20% din varstnici sunt internati in acest tip de unitati, restul sunt ingrijiti in familie sau la propriul lor domiciliu.

7.Organizarea de unitati de ingrijire terminala.

8.Organizarea de servicii de stomatologie specifice varstnicilor.

2.Institutiile sociale pentru varstnici

Au aparut ca urmare a modificarilor functiei traditionale a familiei si a solidaritatii umane fata de varstnicii cu probleme.

Sarcinile institutiilor sociale

1.Ingrijirile oferite trebuie sa fie intrerupte, in sensul ca aceste ingrijiri trebuie acordate sub aspectul procurarii hranei, asigurarii ajutorului menajer, a ajutorului in autoingrijirea proprie.

2.Oferirea de stimulente materiale familiei sau altor persoane cu obligatia acestora de a ingriji un varstnic la domiciliu.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Problematica Persoanelor Varstnice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
814 cuvinte
Nr caractere:
5 187 caractere
Marime:
5.73KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!