Planul de fluorizare al Marii Britanii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Societatea Britanica pentru Fluorizare si Serviciul de Sanatate Nationala al Regatului Unit promoveaza in prezent aprovizionarea cu lapte fluorizat a scolilor ceea ce, sustin ei, va reduce incidenta stricarii dintilor printre copiii defavorizati din punct de vedere social. Un functionar al sanatatii dentare publice crede ca programul ar trebui vazut ca o masura interimara pana cand programele de fluorizare artificiala a apei de baut vor fi introduse pe scara mai larga.

Neluand in seama ca fluorul este o otrava cumulativa, site-ul web al Organizatiei Mondiale a Sanatatii sustine foarte clar ca analiza urinei la copii ar trebui sa fie considerata obligatorie pentru motive de siguranta cand sunt introduse programele de fluorizare a laptelui in scoala. Nevoia de precautie este deasemenea clar formulata in Concluzii ale Fluorizarii si Sanatate Orala (WHO 1994) care stabileste: Administratorii de sanatate publica si dentala trebuie sa fie constienti de expunerea la fluorizare in totalitatea efectelor ei relativ la populatie inainte de introducerea oricarui program de fluorizare pentru prevenirea cariilor.

Sustinatorii fluorului nu tin cont in general de existenta unor asemenea avertismente sau de nevoia de ele.

Trecerea in revista a studiilor asociata cu practica releva ca cercetatorii nu sunt capabili sa decida daca efectul fluorizarii laptelui este topic sau sistemic si concluziile lor sunt invaluite intr-o terminologie ambigua sustinand succesul fara baza stiintifica.

In mod paradoxal, pentru a minimiza efectul otravirii cu fluor, toxicologii recomanda laptele ca pe un antidot. Aceasta se reflecta in instructiunile asupra suplimentelor de fluor care afirma ca tabletele sau dropsurile nu ar trebui luate simultan cu laptele deoarece calciul din lapte face inactiv efectul fluorului.

Cand fluorura de sodiu este adugata in lapte, ea reactioneaza cu calciul si incepe precipitarea depunand fluorura de calciu pe fundul containerului in timp de o ora. Fluorura de calciu este foarte dificil de asimilat pentru corp. De asemenea, daca laptele a fost pastrat timp de orice perioada de timp, nu exista nici o certitudine ca copiii ingereaza orice urma de cantitate de fluorura de calciu.

Chiar prestigioasa Academie Nationala de Stiinte a SUA recunoaste afinitatea dintre calciu si fluor.

In Referinta de Administrare Dietetica a Calciului, Fosforului, Magneziului, Vitaminei D si Fluorului (1999) din Presa Academiei Nationale, ei noteaza: Aportul crescut de alimente bogate in calciu cauzeaza eliminarea fluorului sistemic in cantitati egale sau mai mari decat aportul de fluor.

Sustinatorii fluorizarii laptelui sugereaza ca reziduurile din lapte din gura actioneaza ca un mecanism de eliberare in timp, da posibilitatea fluorului sa reminelarizeze dintii. Aceasta este diferenta dintre multe studii care afirma ca fluorul eliberat se combina cu calciul in saliva si formeaza o placa pe dinti ceea ce este in mod esential ne-reactiv si posibil ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul De Fluorizare Al Marii Britanii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 075 cuvinte
Nr caractere:
10 891 caractere
Marime:
14.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!