Kinetoterapia în afecțiunile respiratorii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Afectiunile respiratorii reprezinta a doua mare localizare dupa afectiunile aparatului locomotor. Recuperarea este importanta pentru ameliorarea conditiei fizice, psihice si socioprofesionale.

Cauzele afectiunilor respiratorii care necesita recuperare merg de la bolile respiratorii pana la afectiunile chirurgicale toracice, neurologice si reumatologice.

Recuperarea este importanta in bolile profesionale si in expertiza capacitatii de munca. Exista o stransa legatura intre structura aparatului respirator si functia sa principala care este respiratia; functiile secundare sunt reglarea temperaturii, eliminarea substantelor volatile (toxice).

Pentru afectiunile respiratorii exista diverse metode de recuperare cum ar fi kinetoterapia, inhaloterapia, respiratia in presiune pozitiva. Cand vorbim de afectiunile aparatului respirator din punct de vedere structural ne referim la sistemul toraco-pulmonar. Principalul rol al aparatulu respirator consta in schimbul gazos dintre mediul extern (aer) si cel intern (sange).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Kinetoterapia in Afectiunile Respiratorii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
415 cuvinte
Nr caractere:
2 869 caractere
Marime:
8.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
medicina, functii
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!