Hepatită virală C

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Definitie
2. Etiologie si clasificari
3. Patogenie
4. Semne clinice
5. Tabloul biologic si paraclinic
6. Diagnosticul pozitiv
7. Diagnosticul diferential
8. Tratamentul
9. Evolutie, prognostic, complicatii

Extras din referat:

DEFINITIE Hepatita cronica (HC) este o disfunctie hepatica argumentata clinico-biologic, cauzata de inflamatia progresiva a structurilor hepatice, cu o durata mai mare de 6 luni.

Reprezinta cronicizarea unui proces hepatic initial, de diverse etiologii, acceptata ca un stadiu intermediar intre acesta si posibilitatea evolutiei spre leziune ireversibila (ciroza hepatica). Intre aceste limite exista diverse etape evolutive in istoria naturala a bolii sau induse de terapie.

Criteriile numeroase de definire sunt utilizate In stabilirea diagnosticului pozitiv, a diverselor clasificari si aprecieri a eficientei terapiei.

Procesul hepatic acut este depistat rar cu certitudine iar unii factori etiologici apar aditional in evolutia bolii cronice, modificind tabloul clinic si biologic.

Criteriile de definire cronologice, etiologice, biologice, histologice, stadial evolutive trebuie coroborate si sunt necesare pentru individualizarea fiecarui caz. Criteriul cronologic trebuie luat in consideratie initial pentru temporizarea PBH la bolnavii cu anamneza recenta semnificativa in privinta bolii virale acute certificata de dovezi serologice (Mowat 1987, 1994). PBH este investigatia princeps in definirea bolii, dar trebuie sa ofere datele complete ale cronicizarii pentru o interpretare corecta.

ETIOLOGIE SI CLASIFICARI. Etiologia reprezinta criteriul esential de clasificare. Mowat, Buligescu, Oancea, Fodor, Pascu, V.Popescu, L.Turcanu, Hoofnagle, C.Roy, Perillo, Patrick G. Quinn, considera importanta incadrarea intr-una dintre principalele categorii etiologice:

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hepatita Virala C.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 125 cuvinte
Nr caractere:
18 930 caractere
Marime:
19.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
boala virala, proces hepatic
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!