Eșecul respirator - șocul respirator - insuficiență respiratorie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Interventia la timp pentru prevenirea arestului cardiac:

Arestul cardiac, ca si arestul cardiorespirator, reprezinta stopul clinic al activittaii cardiace detectabile mecanice. Este caracteristic prin absenta oricarui raspuns, apnee si absenta pulsului central detectabil. In cazul copiilor si nou nascutilor, cele mai dese stopuri cardice apar in urma insuficientei respiratorii sau a socului, sau a ambelor. Odata prevenit stopul cardiac , cu ajutorul resuscitarii, rezultatul este unul sarac. Deci, este important sa invatam cum sa progresam in asistenta pediatrica, pentru a recunoaste semnele insuficientei pulmonare si a socului, si pentru a le trata inainte de a surveni stopul cardiac.

Interventia la timp in cazul bolilor si copiilor bolnavi este cheia prevenirii stopului cardiac si ne permite sa salvam vietile omenesti.

Concepte detaliate:

Acest simbol este folosit pentru a indica conceptele mult mai detaliate. Multe din aceste concepte au fost promovate de membrii subcomitetului resuscitarii pediatrice si rezulta in urma anilor de cercetari si experiente in campul pediatriac.

Folosind modelul "investigare-categorizare-decidere-actiune" se evalueaza si se trateaza o maladie serioasa sau un copil bolnav. Investigarea initiala si repetata permite sa determinam cel mai bun tratament sau o interventie in orice timp. De la informatia primita in urma investigarii, noi categorizam conditia clinica a copilului dupa tip si severitate, decidem ce trebuie de facut,actionam prin aplicarea tratamentului respectiv. Dupa, repetam procesul. Acest proces este iterativ.

Investigarea

Exista 4 tipuri al investigatiei pediatrice. Investigatia initiala reprezinta una cu ochiul liber sau cu auzul, una rapida. Investigatia trianglului pediatric ilustreaza aceasta investigatie. Urmatoarea este investigatia primara, iar in dependenta de conditiile copilului evaluarea poate continua cu o investigatie secundara, si chiar tertiara.

Investigarea clinica Descrierea

Investigatia generala Investigatie vizuala sau auditiva a manifestarilor unui copil

Investigarea primara Rapida, cu ajutorul mainilor determinam functiile cardio-

pulmonara si neurologica, acest pas include investigarea

semnelor vitale si a pulsului.

Investigarea secundara O istorie medicala precisa

Investigarea tertiara Laborator, radiografie, si alte teste mai precise care ar

ajuta la stabilirea conditiei psihice a copilului, diagnoza.

Categorizarea

Se incearca o categorizare a conditiei clinice dupa tip si severitate.

Respirator: obstructie a cailor respiratorii, boala a tesuturilor pulmonare, respiratie dezordonata, insuficienta respiratorie, distres respirator.

Circulator: soc hipovolemic, soc distributive, soc cardiogenic, soc obstructiv, soc compensate, soc hipotensiv.

Conditia clinica la fel poate fi ca o combinatie a problemelor respiratorii si circulatorii. In cazul unor boli care deterioreaza o categorie de probleme poate duce la alta. Aceasta categorizare ne permite sa determinam cursul mai bun pentru actiune.

Deciderea

Decidem ce sa facem urmarind investigatia si categorizarea initiala a conditiilor clinice. Ne bazam pe aceste decizii in actiunile urmatoare.

Actiunea

Initiem un tratament in dependenta de conditiile clinice ale copilului. O actiune poate fi destul de simpla, asa cum ar fi pozitionarea copilului pentru protectia cailor respiratorii si administrarea oxigenului.

Investigarea Generala

Investigarea generala cu ajutorul trianglului pediatric reprezinta investigarea initiala vizuala si auditiva a unor maladii serioase sau a unor copii bolnavi. Dificultatile in vorba sau tipat, si in tonul muscular de obicei da de stire o boala serioasa sau o trauma. Anomaliile in lucrul respirator include si lucrul unor muschi accesori,

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Esecul Respirator - Socul Respirator - Insuficienta Respiratorie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 749 cuvinte
Nr caractere:
9 880 caractere
Marime:
16.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
respiratie, plamani, inima
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!