Previzualizare referat:

Extras din referat:

Factori de risc:

Cine se imbolnaveste de diabet? Oricine poate avea diabet. Insa cei care au rude apropiate bolnave de diabet sint intr-un fel predispusi la aceasta boala. Riscul de a avea diabet creste si cu cit inaintam in virsta. Persoanele cu virsta de peste 40 de ani si supraponderale sint foarte predispuse la diabet. Femeile care se imbolnavesc de diabet in timpul sarcinii (boala numita diabet gestational) sint predispuse sa aiba mai tirziu o forma complexa de diabet.

Tipuri:

Exista doua tipuri majore de diabet. -In cazul diabetului de tip I organismul inceteaza de a mai produce insulina, un hormon care permite corpului sa folosesca glucoza din hrana pentru a crea energie. Bolnavii de diabet de tipul I trebuie sa-si injecteze zilnic insulina pentru a supravietui. Aceasta forma de diabet se dezvolta de obicei la copii sau la tineri, dar poate surveni la orice virsta. -In cazul diabetului de tip II corpul produce insulina, dar nu de-ajuns ca sa asigure o transformare adecvata a hranei in energie. Aceasta forma de diabet apare de obicei la oameni cu virste de peste 40 de ani, supraponderali sau care au cazuri de diabet in familie.

Simptome:

Cum stim daca avem diabet? Cei bolnavi de diabet au anumite simptome cum ar fi: -senzatie foarte mare de sete -nevoia de a merge des la toaleta pentru a urina -pierderea greutatii -senzatie crescuta de foame -vedere slabita -infectii ale pielii -rani care nu se vindeca -in unele cazuri oboseala extrema si inexplicabila In unele cazuri nu exista simptome. Acest lucru este valabil in cazul diabetului de tip II, cind bolnavii pot trai luni si chiar ani fara sa stie ca au diabet. Aceasta forma de diabet se dezvolta atit de gradat, incit simptomele pot sa nu fie recunoscute.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Diabetul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
969 cuvinte
Nr caractere:
4 986 caractere
Marime:
7.40KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!