Coxartroza tehnici de tratare și tratament

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Coxartroza deformanta are o larga raspandire, in lume. Exista numeroase tehnici chirurgicale de tratare a acestei afectiuni, dar problema este departe de a fi rezolvata. Metodele noastre ofera reconstructia femurala proximala, pe baza principiilor de influenta a aportului sangvin si de forta de incarcare asupra formei si volumului osului. Tinand cont de aceste principii, am pus la punct o tehnica de reconstructie femurala proximala care realizeaza inlaturarea incarcarii pe capul femural, prin translatarea femurului proximal inferior de acetabul sau inferior de partea orizontala a osului pubian (fig. 18. 1). Aplicarea principiilor sus mentionate este ilustrata de cazul unei paciente de 45 de ani cu o coxartroza deformanta marcata a capului femural stang, cauzata de necroza avasculara a capului femural, ca urmare a unei fracturi de col femural survenita cu 2 ani inainte (fig. 18. 2). Pacienta reclama dureri intense in regiunea soldului, fapt care o obliga la deplasare in carje. Miscarile in articulatia soldului erau limitate la 10 15 in orice directie.

Am efectuat o osteotomie in balama a femurului proximal cu convexitatea situata inferior, iar capatul proximal al fragmentului distal a fost translatat inferior de acetabul. Osteosinteza s a realizat cu o configuratie ce cuprindea o arcada si un inel. Fixarea a durat 39 de zile.

In cazul in care coxartroza se asociaza cu scurtare, noi combinam osteotomia femurala proximala de eliminare a incarcarii cu o osteoclazie/corticotomie de alungire a diafizei femurale (fig. 18. 4). In acest fel, putem restabili lungimea membrului, normaliza axa mecanica si elimina incarcarea in articulatia soldului, toate in acelasi timp. Reconstructia poate fi realizata intr o singura etapa, simultan cu interventia chirurgicala, daca exista deformari marcate, cu ajutorul dispozitivului nostru.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Coxartroza Tehnici De Tratare Si Tratament
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
298 cuvinte
Nr caractere:
1 629 caractere
Marime:
4.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!