Coenzima Q10

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Coenzima Q10 este o substanta naturala, produsa in organism. In plus fata de termenul coenzima Q10 veti putea auzi si despre ubichinol-10, ubichinona sau vitamina Q. Indiferent de aceste nume, Q10 este unul dintre antioxidantii relativ nou descoperiti cu o actiune uimitoare in corectarea deficientelor care apar odata cu varsta, in special cele de inima, sistem imunitar, creier si rezistenta la bolile cornice.

Coenzima Q10 este prezenta in fiecare celula a organismului, dar in special in cele cu activitate foarte intensa precum: ficatul, inima sau creierul. Izolarea coenzimei Q10 s-a facut din inima de bou in anul 1957, de catre Frederick Crane de la Enzyme Research Center, din cadrul Universitatii Wisconsin, Statele Unite ale Americii.

Coenzima Q10 poate fi regasita si in anumite alimente (in special in fructele de mare) insa cel mai indemana este sa luam suplimente alimentare din magazine de produse naturiste. Inca nu este cunoscut care este exact cantitatea optima insa este clar ca este nevoie de suplimente pentru ca organismul nu produce suficient. Coenzima Q10 este un antioxidant similar vitaminei E care lupta impotriva imbatranirii, protejeaza moleculele de grasime impotriva oxidarii sau a alterarii lor de radicalii liberi, cei care deterioreaza celulele conducand la aparitia bolilor diverse. Anumiti cercetatori afirma ca proprietatea cea mai importanta a acestui antioxidant se dovedeste la nivelul mitocondriilor unde este ars oxigenul pentru a furniza celulelor energia necesara intretinerii vietii. Aceasta coenzima este concentrate in celulele din muschiul inimii care are nevoie de multa energie pentru a pompa sangele de aproximativ 100 000 de ori pe zi. Absenta coenzimei Q10 conduce

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Coenzima Q10.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
706 cuvinte
Nr caractere:
3 966 caractere
Marime:
8.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
magazine, produse, crema, ten
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!