Ayurveda - medicină tradițională indiană

Previzualizare referat:

Extras din referat:

India este un subcontinent, are 3 milioane de km patrati, o populatie de miliard, ce vorbeste 18 limbi in peste 1000 de dialecte si are o istorie de peste 5000 de ani timp in care au aparut o suma de civilizatii, regate si imperii.

Acest popor s-a remarcat prin contributia sa in medicina, astronomie si matematica, si prin cunostintele acumulate poate servi sursa de informatii pentru dezvoltarea medicinei acestui inceput de mileniu.

Manuscrisele medicale indiene sunt cu dificultate datate, deoarece in India cronologia paleste in fata eternitatii si istoria se pierde in legende si mit.

Vedele, textele sacre indiene ce contin primele consemnari referitoare la medicina Ayurveda, au fost datate in mileniul 4 inainte de Christos, chiar catre anul 4000 dupa datele astronomice deduse din versetele lor.

Dintre cele 4 veda: Rigveda, Yajurveda, Samaveda si Atharvaveda, in Atharvaveda exista cele mai ample informatii medicale sub forma a 114 imnuri cuprinzand descrierea unor boli si tratamentul.

Tratatele ulterioare de Ayurveda sunt de origine budista iar cele mai importante sunt Charaka Samhita, o lucrare complexa alcatuita din 8 carti, care trateaza in mod separat anatomia, embriologia, fiziologia, etiopatogenia, diagnosticul, prognosticul si diversele terapii in care sunt inserate substantiale notiuni filozofice medicale extrem de necesare pentru a intelege mecanismele ascunse ale functionarii organismului uman.

In marile universitati ale Indiei vechi, de la Nalanda si Takshasila, astazi disparute, medicina se studia timp de 7 ani, timp in care studentii nu primeau nici o vacanta, iar la sfarsitul acestei perioade erau considerati incepatori, desi practicau si unele interventii chirurgicale.

Trebuie sa adaugam ca astazi India este singura tara din lume unde exista trei tipuri de facultati de medicina de stat: facultatea de medicina Ayurveda cu durata de 6 ani, medicina moderna, occidentala care se studiaza 6 ani si facultatea de homeopatie cu durata de 5 ani.

Ayurveda sau medicina traditionala indiana, este cea mai veche stiinta a vindecarii, aparuta in urma cu 5000 de ani. Dupa cum arata si etimologia cuvantului ( ayus = viata, veda = enciclopedie), Ayurveda este mai mult decat o stiinta, reprezentand un sistem care inglobeaza tratamente naturiste, tehnici chirurgicale, tehnici de meditatie, meloterapie, regimuri alimentare si notiuni de conduita morala.

Takshasila Nalanda

Obiectivul central al Ayurveda este atingerea echilibrului intre minte, corp si suflet, care echivaleaza cu starea de sanatate perfecta. Boala este privita ca un factor de dezechilibru interior, care apare din cauza unui mod de viata incorect. Scopul final este vindecarea organismului, dar prin terapiile aplicate se urmareste in egala masura prevenirea bolii, evitarea recaderilor si cresterea vitalitatii organismului. ,,Sa previi este mai usor decat sa tratezi!" este zicala care defineste cel mai bine aceasta medicina.

Trebuie sa adaugam ca astazi India este singura tara din lume unde exista trei tipuri de facultati de medicina de stat: facultatea de medicina Ayurveda cu durata de 6 ani, medicina moderna, occidentala care se studiaza 6 ani si facultatea de homeopatie cu durata de 5 ani.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ayurveda - medicina traditionala indiana.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
957 cuvinte
Nr caractere:
5 601 caractere
Marime:
180.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Tag-uri:
medicina, traditii, indieni
Predat:
la liceu
Sus!