Comunicarea canină

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cainii sunt animale de companie preferate de faorte multe personae si datorita mostenirii lor genetice. Toti cainii domestici din zilele noastre sunt urmasi ai lupului cenustiu,care este din fire o specie foarte sociabila.Ca urmare,canii insisi s`au adaptat bine la trecerea la un alt tip de haita cel al familiei umane.Desi noi,ca specie,depindem astazi in primul rand de capacitatea de articulare in scopul comunicarii,canii au dezvolatat un sistem mai complex de interactiune bazat faorte mult pe celelate simturi,in special pe cel al mirosului. Libmajul corpului este si el importatnt pentru a indica dispozitia, oferind o suprinzator de sofisticata metoda de exprimare.

Satisfactia,nemultumirea,avetizarea,tema si agresivitatea :toate acestea,precum si alte stari emotionale,sunt transmise de canii prin limbajul corpului.Abilitatea de a recunoaste si a interpreta aceaste semnale este esentiala pentru orice stapan care doreste sa inteleaga comportamentul cainelui sau si nu necesita vreun talent special,ci doar simpla obeservar.Invatarea acestiu limbaj aduce o serie de avantaje practice semnificative,care va permit sa comunicati mai eficient cu patrupedul d-voastra.

Desi dresajul se numara printre indatoririle esentiale ale unui stapan responsabil.este dificila realizarea cu succes a acestiua fara a intelege cum isi vede un caine propria lume.

Doar intelegandu`i limbajul il puteti integra pe deplin in familie si puteti depasi dificultatile care este posibil sa apara chiar in procesul de dresare.Construind un dialog cu caninele dumneavoastra,va veti bucura si mai mult de compania lui,stiind ca aceasta relatie este benefica si pentru el.Intelegerea comportamentului cainelui va permite sa comunicati mai eficient cu animalulu dumneavoastra de casa, ceea ce lui ii da un sentiment mai profund de siguranta,avand ca rezultat cresterea atasamentului fata de dumneavoastra.

- Comunicarea la catei de varste fragede

O ierarhie incepe sa se faca simtita printre catelusii de la aceeasi mama aproape imediat ce apar pe lume,in functie de pozitia mamelonului pe care il prind cand se hranesc.Acelasi mamolon ramane in proprietatea catelusului pe toata perioada alaptarii.

Avantajele unele pozitii fruntase.

Pozitiile de alaptare cele mai bune sun cele din partea superioara a corpului catelei.Ordinea aparitiei pe lume sau a greutatii la nastere nu are nici o importanta in ceea ce priveste mameloanele la care catelusii ajung sa se hraneasca :mameloanele superioare produc mai mult lapte fata de cele inferioare.

Catelusii care se hranesc la mameloanele superioare sunt mai rezistenti la infectii.

Nou-nascutii sunt lipsitii de vedere si auz.Nu pot sa`si controleze singuri temperatura corpului in mod eficient si vor pierde caldura foarte usor.Ca urmare,se vor inghesui frecvent unul intr`altul pentru a pastra caldura sau se vor ghemui langa mama lor. In relatia mamei cu puii,caldura corporala,atingerea si mirosul sunt foarte importante pentru intarirea acestei legaturi.

Desi catelusii nu sunt capabili sa mearga in aceasta perioada chiar si un nou-nascut poate sa-si ridice capul si sa-si foloseasca coada pentru mentinerea echilibrului. In primele doua saptamani de viata,puii vor sta impreuna,pana cand se vor putea sa se deplaseze.Dupa spate saptamani,catelusul este pregatit sa deprinda reactiile comportamentale fundamentale venite din partea oamenilor.

- Comunicarea cu ceilalti

Relatia timpurie dinte catelusi si mama lor va avea un important efect asupra abilitatii ulterioare de comunicare a puilor.

Lumea inconjuratoare

In primele tre saptamani de dupa nastere,daca mama simte ca puii sunt in pericol ori s-au departat de ea,ii va readuce prinzandu`i de gat.Tot ea ii va linge pentru a le stimula activitatea intestinala si biliara de dupa hranire.La varsta de trei saptamani,puii se pot deplasa singuri,dar este inca prematur sa faca depalsari departe de mama sau de ceilati frati.

- De regula puii reactioneaza la sunetl a varsta de trei saptamani.

- Ochii uni caltelus incep sa se deschida,de regula,incepand cu varsta de aproximativ doua saptamani,ajutandu`i sa devina mult mai constienti de mediul in care traiesc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicarea Canina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 731 cuvinte
Nr caractere:
14 545 caractere
Marime:
14.31KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină Veterinară
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină Veterinară
Profesorului:
SCURHAN SERGIU
Sus!