Roboți medicali

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Roboti medicali

1.1 Operatii computerizate

O insusire fundamental a sistemelor robotizate este abilitatea lor de a cupla informatii complexe in actiune fizica in scopul de a efectua sarcini utile. Aceasta abilitate de a inlocui performantele umane are o influenta mare in multe domenii din societate, inclusiv in productia industriala, explorare etc. Robotii au fost folositi si pentru a explora locuri in care oamenii nu pot ajunge in siguranta.

Robotii medicali potentialul de a schimba fundamental chirurgia si interventiile medicinale. Robotii medicali pot fi considerati conducatori de informatie pentru instrumentele chirurgicale care le permit chirurgilor sa trateze pacientii cu o siguranta mai mare, eficienta imbunatatita.

In imaginea fig.1 este prezentat procesul chirurgiei integrate. El incepe cu informatii despre pacient care poate include imagini medicale (tomografie, RMN, etc.), rezultatele de la laborator si alte informatii. Aceste informatii specific fiecarui pacient sunt combinate cu statistici despre anatomia omului, psihologia si boala pentru a realiza o reprezentare computerizata completa a pacientului. Daca anatomia pacientului se modifica, se actualizeaza si informatiile si procedura planificata este realizata cu asistenta robotului. Dupa ce procedura este finalizata, se actualizeaza informatiile despre pacient pentru ca acestuia sa i se faca interventii ulterioare, daca sunt necesare. Aceste informatii pot fi analizate statistic pentru a imbunatati regulile si metodele folosite pentru a planifica proceduri viitoare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Roboti medicali.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 464 cuvinte
Nr caractere:
15 802 caractere
Marime:
243.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
Roboti medicali, mecanica
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!