Previziunea strategică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Elaborarea previziunilor are in vedere un anumit obiectiv si se adreseaza unui anumit auditoriu. Previziunea poate fi utila pentru :

-satisfacerea unei curiozitati

-imbunatatirea procesului decizional

-obtinerea consensului in cadrul fermei

Satisfacerea curiozitatii. Anumite prognoze sunt realizate pentru a satisface pur si simplu o anumita curiozitate. Horoscoapele, preziceri astrologice si chiromantia fac parte din aceasta categorie. Tot acest scop il indeplinesc si filmele sau literature stiintifico-fantastici precum si marea majoritate a previziunilor al caror scop este sa descrie lumea viitorului. Pentru manageri, astfel de previziuni nu sunt de mare valoare practica. Totusi, ele pot avea valoare indirecta ajutandu-i sa vada viitorul dintr-g perspectiva mai larga.

Managerii pot anticipa mai corect viitorul prin stabilirea unei viziuni pe termen lung referitoare la activitatea fermei si prin formularea unei strategii

care ajuta ferma sa efectueze acele schimburi necesare pentru a raspunde mai bine situatiilor cu care va fi confruntata in viitor. insa nimic nu e sigur: nimeni nu se poate pronunta cu precizie daca si, ceea ce este si mai important, cand previziunile facute vor deveni realitate.

imbunatatirea procesului decizional. Anumite previziuni au drept scop

imbunatatirea sau perfectionarea procesului decizional. Previziunile referitoare la evolutia cursului actiunilor tranzactionate la bursa, la inceputul unei noi perioade de recesiune, la numarul de automobile ce vor fi vandute in ultimul trimestru al anului urmator, sau la partidul ce va iesi invingator in urmatoarea campanie electorala reprezinta previziuni de al caror grad de precizie depinde succesul sau insuccesul persoanei sau fermei care le au drept baza pentru fundamentarea deciziilor. Previziunile din aceasta categorie nu au un caracter neutru. Ele pot fi tot atat de daunatoare dupa cum pot fi de folositoare, si de aceea trebuie acordata o mare grija modului in care sunt folosite. Avand in vedere acest lucru, este necesar sa stim cat de precise sunt.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Previziunea Strategica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 411 cuvinte
Nr caractere:
8 296 caractere
Marime:
10.70KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Profesorului:
Gheorghe Ungureanu
Sus!