Instalațiile auxiliare ale motoarelor

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Introducere 1
2. Motorul cu ardere interna 2
2.1 Clasificarea motoarelor cu ardere interna 4
2.1.1 Motoare cu ardere interna cu piston 4
2.1.1.1Caracteristici 6
INSTALATIILE AUXILIARE ALE MOTOARELOR 10
1. Instalatia de alimentare 10
1.1 Sistemul de alimentare al motoarelor cu aprindere prin scanteie 10
1.2 Sistemul de alimentare al motoarelor cu aprindere prin compresie 11
2. Mecanismul de distributie 14
3. Instalatia de aprindere 15
4. Instalatia de ungere 19
4.1 Compunere 22
5. Instalatia de racier 25
5.1 Compunere generala 29
5.2 Clasificarea instalatiilor de racier 33
6. Instalatia de pornire 34
6.1 Motorul electric de pornire 37

Extras din referat:

Nikolaus August Otto (1832-1891) este un inventator german care (pe baza principiului care ii poarta numele) a realizat primul motor cu aprindere interna, in patru timpi, utilizabil pe scara larga.

Otto s-a nascut in Germania, in localitatea Holzhausen. Dupa ce a vazut motorul proiectat si construit de inventatorul francez Etienne Lenoir in 1859, intrezarindu-i uriasul potential tehnic, Otto a inceput o serie de experimentari asupra motoarelor cu ardere interna, experimentari care aveau sa duca la proiectarea si constructia primului motor modern, care a ramas, in principiu, nemodificat pana astazi.

Otto a construit primul motor bazat pe proiectul lui Lenoir in 1861. Si-a unit apoi fortele cu industriasul german Eugen Langen si in 1864 au infiintat o companie, langa Koln, in care au construit primul motor in 1867. Primul motor produs de Otto a fost un motor in doi timpi in care amestecul carburant inlocuieste, in acelasi timp al ciclului de functionare, gazele arse in ciclul de functionare precedent. Acest motor era mult mai eficient decat motorul lui Lenoir, deoarece motorul Otto realiza compresia amestecului carburant inainte de ardere.

In 1876 Otto si Langen au anuntat punerea la punct a unui nou motor, motorul in patru timpi. In al treilea timp al functionarii sale, pistonul transmitea puterea degajata prin explozia gazelor catre arborele cotit al motorului, iar in al patrulea timp pistonul era folosit pentru evacuarea gazelor arse. Noul motor, silentios si eficient, si-a gasit imediat locul in industrie, ramanand drept model pentru cele mai moderne motoare cu combustie interna existente astazi in lume.

Otto si-a patentat ciclul de functionare a motorului in patru timpi in 1877 si a pus bazele unei companii care doar in cativa ani a vandut peste

35 000 de motoare. In 1886, totusi , competitorii lui Otto au aratat ca de fapt principiul de functionare al motorului in patru timpi a fost prezentat pentu prima data (intr-un obscur pamflet) de catre inginerul francez Alphonse-Eugene de Rochas. Chiar daca acest lucru anula patentul lui Otto, motoarele lui au ramas singurele motoare cu ardere interna folosite pe scara larga. In 1890, Wilhelm Maybach si Gottlieb Daimler, doi dintre inginerii companiei lui Otto, si-au deschis propria companie producatoare de automobile, propulsate de motoarele in patru timpi ale lui Otto. Ei au perfectionat vechiul motor si au reusit sa produca, in 1899, primul automobil Mercedes.

2. MOTORUL CU ARDERE INTERNA

Un motor cu ardere interna este o masina complexa alcatuita dintr-un sistem elementar numit mecanism motor, un ansamblu de sisteme auxiliare si aparate de masura si control al functionarii.

Definitie: Se numeste motor cu combustie interna orice dispozitiv care obtine energie mecanica direct din energie chimica prin arderea unui combustibil intr-o camera de combustie care este parte integranta a motorului(spre deosebire de motoarele cu ardere externa unde arderea are loc in afara motorului.).

Exista de fapt patru tipuri de baza de motoare cu ardere interna dupa cum urmeaza: motorul Otto,motorul Diesel, motorul cu turbina pe gaz si motorul rotativ.

Motorul Otto este denumit astfel dupa numele inventatorului sau Nikolaus August Otto, iar motorul Diesel dupa in aceeasi maniera dupa numele inginerului german de origine franceza Rudolf Diesel. Motorul Diesel este folosit pentru generatoare de energie electrica, de asemenea el este utilizat si la camioane si autobuze precum si in unele automobile. Motorul Otto este motorul folosit pentru majoritatea automobilelor

Bibliografie:

* Viorel Cazan, Vargyas Zsolt (2007). Curs de legislatie rutiera, conducere preventiva, mecanica, prim ajutor, Editura Calipso, Suseni Targu Mures

* Gheorghe Fratila, Mariana Fratila, S.Samoila (2007). Automobile-Cunoastere, Intretinere, Reparare, editia a-VIII-a, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti

* Gheorghe Fratila, Mariana Fratila, S. Samoila ,,Automobile" Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti 2007

* Internet.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatiile Auxiliare ale Motoarelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Imagini extrase:
39 imagini
Nr cuvinte:
8 334 cuvinte
Nr caractere:
45 726 caractere
Marime:
726.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
motor, tractiune, componente, mecanica
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!