Flexografia - tiparul înalt

Previzualizare referat:

Extras din referat:

O trasatura obisnuita la toate procesele de presare a literelor este faptul ca elementele de printare ale talerului sunt ridicate deasupra elementelor ce nu realizeaza printarea. Elementele de printare ce se afla la aceiasi inaltime sunt acoperite cu un strat de cerneala de grosime constanta de catre rolele de aplicare. Aceasta e urmata de un transfer al tusului in substrat. Principiul de printare al procedurii de tiparire cu presare a literei este ilustrat in figura urmatoare sub forma unui process de tiparire a unei carti.

Trasaturile special ale flexografiei pot fi vazute in figura de mai sus. Tehnica de printare prin presarea literei este folosita cu urmatorul system de tiparire:

- Tiparire de carti

- Tiparire flexografica

- Setarea literelor

Tiparire de carti:

Acest tip de tiparire este cel mai vechi procedeu de printare prin presarea literelor. Ca rezultat al inspiratei descoperiri a lui Gutenberg la mijlocul sec XV, in ceea ce priveste producerea individuala, manevrabila a materialului de baza, a fost posibila reproducerea elementelor tiparite economicos si rapid si astfel sa reproduca, carti prin tiparire.

Urmatoarele principia sunt aplicate in procesul de tiparit carti:

- Plan-plan - presa plata

- Plan-cilindru - cilindru de printare plat

- Cilindru-cilindru - tiparire rotativa

Importanta printarii prin presarea literelor a scazut in ultimele decenii din cauza scumpei fabricatii a talerelor de printare.

Printari de calitate in formate mari pot fi realizate in presele cilindrice plate si doar in cantitati mici de distributie sunt posibile.

Varietatea placilor de printare si a componentelor acestora care pot fi folosite este caracteristic tiparirii PL: placi de tiparire cu compozitie de material incalzit, placi originale de PL, copii ale PL.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Flexografia - Tiparul Inalt.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 330 cuvinte
Nr caractere:
7 698 caractere
Marime:
1.95MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
prese cilindrice, placi
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Profesorului:
Traian Botea
Sus!