Consultanță în Proiectarea unor Sisteme Mecanice de Presare cu Randament Maxim

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sistemele de presare se pot realiza utilizând o multitudine de scheme cinematice. În continuare sunt prezentate mai multe scheme cinematice folosite la sistemele de presare. Pentru determinarea randamentului mecanic se vor analiza mai multe scheme cinematice, comparându-se rezultatele obţinute.

Se analizează mecanismul a cărui schemă cinematică este prezentată în figura 1.

Fig. 2

Se realizează schema structurală a mecanismului şi se realizează împărţirea în grupe structurale (fig. 2).

Fig. 3

În continuare se realizează calculul reacţiunilor, analizându-se pentru început grupa structurală care conţine elementul end-efector, culisorul. Se aplică metoda izolării corpurilor, considerându-se elementele 4 şi 5 în echilibru sub acţiunea tuturor forţelor care acţionează asupra acestora. Asupra elementelor diadei acţionează forţe exterioare şi forţe interioare. În categoria solicitărilor exterioare se consideră forţa de rezistenţă tehnologică, forţele de greutate, forţele de inerţie şi momentele cuplurilor de inerţie.

Forţa de rezistenţă tehnologică Frt acţionează în cupla exterioară de translaţie. Această forţă acţionează în sens opus mişării culisorului în timpul realizării prelucrării. Asupra elementului 4 acţionează forţa de inerţie , momentul cuplului de inerţie şi forţa de greutate aplicate în centrul de greutate al acestui element. În cazul general, asupra elementului 5 acţionează forţa de inerţie , momentul cuplului de inerţie şi forţa de greutate aplicate în centrul de greutate al acestui element (fig. 4).

În cuplele diadei acţionează forţe de reacţiune prin intermediul cărora se transmite mişcarea şi forţele de la un element la altul. Conform principiului acţiunii şi reacţiunii în fiecare cuplă acţionează două cuple egale şi de sens contrar, astfel încât în ansamblu cupla cinematică este în echilibru. Prin separarea elementelor, asupra fiecăruia, acţionează o singură reacţiune introdusă în locul elementului care a fost îndepărtat. Dacă se notează elementele legate prin cuplă cu j şi k atunci reprezintă reacţiunea elementului j asupra elementului k iar reprezintă reacţiunea elementului k asupra elementului j. Conform principiului acţiunii şi reacţiunii pot fi scrise relaţiile:

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consultanta in Proiectarea unor Sisteme Mecanice de Presare cu Randament Maxim.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 313 cuvinte
Nr caractere:
7 778 caractere
Marime:
402.34KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!