Modelarea evoluției pe piață a ponderii unor produse

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pe piaţa apelor minerale din România am considerat 4 produse concurente: Borsec, Dorna, Tuşnad şi Biborţeni. La momentul iniţial, luna ianuarie, cota de piaţă a acestor produse se prezenta în felul următor: 41% BORSEC, 28% DORNA, 19% TUŞNAD şi 12% BIBORŢENI.

Coeficientul de fidelitate se păstrează constant de la o lună la alta (situaţie teoretică, neîntâlnită în practică). Valorile acestui coeficient sunt următoarele: 28% BORSEC, 31% DORNA, 52% TUŞNAD şi 65% BIBORŢENI. Se observă că piaţa apei minerale este destul de volatilă, reorientarea clienţilor spre produse consurente fiind o practică curentă. Aceste reorientări sunt prezentate în tabelul următor, unde se poate vizualiza procentul şi destinaţile clienţilor care părăsesc unul sau altul dintre produse:

PRODUSUL “părăsit” REORIENTĂRI

BORSEC DORNA TUŞNAD BIBORŢENI

BORSEC - 16 35 21

DORNA 24 - 25 20

TUŞNAD 14 23 - 11

BIBORŢENI 8 10 17 -

Urmează analizarea evoluţiei cotei de piaşă a celor 4 produse pe perioada următoarelor 6 luni (februarie-iulie) şi interpretarea rezultatelor prin prisma politicii manageriale.

PASUL 1 Se construieşte matricea probabilităţilor de trecere în funcţie de coeficientul de fidelitate şi de reorientările clienţilor (ambele variabile rămân constante pe perioada studiului):

P =

PASUL 2 Se scrie distribuţia iniţială a cotelor de piaţă ale produselor la momentul iniţial sub forma unui vector linie:

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modelarea Evolutiei pe Piata a Ponderii unor Produse.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
938 cuvinte
Nr caractere:
7 634 caractere
Marime:
265.45KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Matematică
Predat:
la facultate
Materie:
Matematică
Sus!