Tipologia Radioului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Specificitatea radioului implica spre deosebire de celelalte mijloace media unele particularitati precum: instantaneitatea, rapiditatea transmiterii informatiei, operativitatea, flexibilitatea, universabilitatea accesibilitatea, economisirea efortului de a citi fata de cel de a auzi, dar si aspecte ce tin de stilul prezentarii, cum sunt: oralitatea timbrul vocii, dictia si pronuntia, stiinta respiratiei, stapanirea de sine, spontaneitatea.

Publicul radio este astazi selectat, nu de radio, ci de apartenenta la o cultura acelui ce ar putea deveni consumator radio. Destinatarii radio sunt segmentati in functie de: varsta, ocupatie, mediu, educatie, religie, nationalitate.

Radioul are meritul de a fi comprimat distantele si de a fi apropiat civilizatiile, adresandu-se unui public difuz si eterogen ca pregatire si preocupari pe care sa-si fi propus a-l informa si a-l forma Radioul devine un prieten al tuturor, insotind omul pretutindeni:acasa, in tramvai, la serviciu, fiind dedicate tuturor celor ce sunt in goanna de informatii, dar si de relaxare dupa o zi obositoare.Radioul poate deveni pentru public un bun insotitor, atent si responasabil care da individului posibilitatea unor trairi imaginative de exceptie, a perceperii profunde a unor valori sau pur si simplu un partener de drum in singuratate prin simpla rasucire a unui buton. ,,Vocea de la radio" cum spune un cantec este o completare a noastra, destinderea dupa o zi de munca prin orice am asculta, fie muzica, fie stiri, emisiuni cu teme entice si politice. Radioul este divers ca insasi viata ,pentru ca reprezinta viata in toate aspectele ei.Un post de radio ce respecta aceste cerinte este Radio Romania Actualitati, deoarece ofera emisiuni complete, muzica diversa informatii prezentate neutru asa cum sunt cerintele, in contrast cu cele de la televiziune, unde afectivitatea isi face din ce in ce mai mult simtita prezenta. Radioul este o stare , trecutul si prezentul totodata.

Bibliografie:

-Traciuc, Vasile, Jurnalism radio, Ed. Tritonic, Buc,2003

-Limba si literatura romana, anul XXXIII, nr. 3, Buc, 2004

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipologia Radioului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 276 cuvinte
Nr caractere:
7 184 caractere
Marime:
12.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
radio, audienta
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Sus!