Presa regională din Republica Moldova

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In Moldova exista ziare regionale in majoritatea localitatilor urbane. Multe din ele sunt in limba romana, iar per general reflecta actualitatea din regiunea in care activeaza. La fel, mai multe redactii ale ziarelor regionale din Moldova sunt membre ale Asociatiei Presei Independente, constituita pentru a sustine mijlocaele de informare in masa independente. API intruneste la ora actuala 17 ziare nationale si regionale si alte institutii media de valoare din tara.

Ziarul ,,Cuvantul"

Una din publicatiile regionale din Moldova este ziarul ,,Cuvantul". Redactia acestuia munceste din noiembrie 1995 la crearea celui mai bun ziar care ar reprezenta cu demnitate locuitorii orasului si raionului Rezina. Totusi, desi fondarea ziarului a avut loc in 1995, abia in 1996, pe 1 ianuarie a aparut primul numar al acestuia.

Drept principii, redactia ,,Cuvant"-ului si-a asumat independenta fata de autoritatile statale si formatiunile politice din Moldova, misiunea principiala a ziarului este asigurarea societatii cu o informatie obiectiva, veridica si proaspata despre evenimentele si viata din teritoriu.

Potrivit redactiei, ziarul este o tribuna la care au acces in masura egala toti cititorii lui, indiferent de sex, varsta, confesiune, convingeri politice sau stare sociala.

Ziarul ,,Cuvantul liber"

In sudul Republicii, mai bine zis in Leova, neincetat din 1999 isi face treaba redactia ziarului ,,Cuvantul liber", care are corespondenti si in orasele Cantemir, Hancesti si Cahul. Aparitia ziarului a avut loc in luna octombrie a anului 1998, cu un numar de proba. In ianuarie 1999 s-a decis lansarea ziarului in mod oficial, iar de atunci acesta apare neincetat, in fiecare vineri.

Publicatia are un tiraj de 5500 de exemplare per numar, apare in formatul A3, intre 8 si 12 pagini, iar de-a lungul existentei a editat si cateva suplimente, gen ,,Afrodita" - despre traficulde femei, ,,Curierul ecologic" - despre problemele acologice din Moldova, ,,Femeia moderna" - despre problemele femeii in Moldova, sau ,,Noi, Tinerii" - despre ce probleme intampina tinerii din tara.

Ziarul ,,Est Curier"

Un alt ziar regional din Moldova este si ,,Est Curier", fondat in 1997 in orasul Criuleni. Publicatia este adresata publicului din Criuleni si Bubasari, fiind la ora actuala cea mai credibila sursa print din regiune, care publica informatii locale.

Potrivit site-ului ziarului, ,,Est Curier" are cel mai mare tiraj din regiunea oraselor Criuleni si Dubasari. Publicatia include in sine promovarea reformelor sociale si economice, inclusiv si cele din agricultura, din regiune, difuzeaza si programul Televiziunilor pentru toata saptamana, Horoscop pentru cei interesati, informatii despre arealul de distributie, iar pe langa toate acestea dispune si de o grafica moderna si de calitate. Apare in fiecare vineri.

Ziarul ,,Expresul de Ungheni"

Publicul cititor de ziare din Ungheni isi poate alege intre cele doua publicatii care sunt difuzate in localitate. Una din ele este si ,,Expresul de Ungheni" - saptamanal de informatii, analiza si opinii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Presa regionala din Republica Moldova.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
3/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 027 cuvinte
Nr caractere:
5 197 caractere
Marime:
14.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
presa, regiune, moldova, basarabia, Economie, ziar, social, media
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Sus!