Evoluția relațiilor publice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Este posibil ca relatiile publice sa nu aiba un singur "fondator",dar multi practicieni de relatii publice din Statele Unite considera ca Ivy Lee este primul parctician al unui tip modern de relatii publice. Cele mai multe dintre primele eforturi ale lui Lee erau numai de informare publica, dar, mai tarziu a fost chemat, la fel ca altii, sa ofere asistenta in relatiile cu presa atunci cand izbucnea o criza.

Nu exista nici o indoiala ca relatiile publice s-au dezvoltat mai rapid in Statele Unite decat in celelalte tari.Istoricul Alen R. Raucher atribuie acest lucru atat climatului social, politic, cultural si economic al natiunii, cat si puterii presei de a vulnerabiliza toate institutiile politice mari in fata opiniei publice. Practica de relatii publice a devenit si un important serviciu exportat , pentru ca alte natiuni si-au creat propiile versiuni ale acestei practici.

Conceptul de relatii publice nu are un fondator central, care sa il identifice, nici nu are o origine nationala sau o data de nastere, pentru ca se axeaza pe efortul de a influenta nu numai opinii, ci si comportamente. Acest ultim element a produs cele mai multe critici la adresa relatiilor publice. Istoricii care cred ca relatiile publice au avut o influenta pozitiva semnificativa le atribuie rolul unui factor determinant pentru sustinerea publica a ideilor, institutiilor si oamenilor. Altii afirma ca acest lucru presupune sacrificiul libertatii personale, uzurpata de decizia majoritatii.

Comtributia activitatilor de relatii publice de-a lungul istoriei

Dorinta de a persuada este identificabila in toate activitatile de relatii publice, de aceea putem spune ca eforturile de realtii publice in general sunt la fel de vechi si ca civilizatia. Pentru ca societatea sa existe, trebuie sa atinga un nivel minim de accord, si acest acord este atins prin comunicare interpersonala si de grup.Atingerea unui asemenea accord cere adesea mai mult decat simplul schimb de informatii; cere un element puternic de persuasiune din partea tuturor partilor implicate

Bibliografie:

-Bernard Dagenais-"Profesia de relationist"

- Doug Newson,JudyVanSlike Turk,Dean Krukeberg

"Totul despre relatii publice",

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evolutia Relatiilor Publice
    • rel pub...t1.doc
    • rel pub.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 565 cuvinte
Nr caractere:
15 326 caractere
Marime:
25.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
relatii publice, persuasiune
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Sus!