Elle Magazine

Previzualizare referat:

Extras din referat:

ISTORIC:

Revista ELLE, este una dintre cele mai faimoase reviste de modă adresată femeilor. A apărut în Franţa în 1945 şi a fost fondată de Pierre Lazsref şi de soţia sa, Helene Gordon, şi aparţine şi la ora actuală Grupului Lagardere. La nivel internaţional apare sub licenţa Hachette Internaţional Media Group. În 1981, Daniel Filipachchi şi Jean-Luc Lagardere au cumpărat lanţul de reviste Hachette, care includea şi revista Elle. În SUA a apărut în 1985 iar în Suedia în 1987. In UK a apărut în noiembrie 1985. După lansarea din SUA, alte 25 de ţări au scos pe piaţă propria ediţie ElleRedactor Elle Global este Robbie Myers.

În momentul de faţă este cea mai cunoscută şi cumpărată revistă fashion şi apare 39 de ediţii internaţionale în peste 60 de ţări. De asemenea, Elle este singura revistă fashion care a reuşit să îşi crească procentul de vânzări cu 18% în ultimii cinci ani. Elle International, alături de cele 27 de site-uri web din ţările în care apare are 4,8 milioane de cititori din întreaga lume. Dintre cititorii revistei Elle, 82% sunt femei între 18 şi 49 de ani, 40% sunt necasătorite şi au un venit de peste 69,973 $. Robert Myers îşi descrie cititorii astfel „ Cititorii noştri sunt destul de tineri să vadă viaţa ca o aventură şi destul de bătrâni să aibă resursele să o trăiască.” Ceea ce deosebeşte revista Elle de alte reviste de modă este faptul că pe lângă fotografii de înaltă calitate artistică publică articole extrem de bine documentate şi scrise de oamenii care au experienţă în media sau de personalităţi publice, articolele sunt diverse, în Elle se găsesc reportaje, editoriale (vedete), pagini de frumuseţe, sănătate şi fitness, divertisment (cărţi, muyică, filme. teatru).

Elle aparţine trustului Lagardere în Franţa, în US este publicată de Hachette Filipacchi Media U.S., în Canada de Transcontinental Media, în Brazila de Grupul Editorial Abril, în Mexic de Grupul Editorial Exapansion, în Argentina de Grupul Clarin, în Singapore de Mediacorp, în Germania de Hubert Burda Mediaand, de asemenea apare şi în Portugaria, Spania, Israel, China, Croaţia,Cehia, Norvegia, Danemarca, Filanda, Grecia, Ungaria, Indonezia, Japonia etc.

Femeile sunt atrase de revista Elle deoarece promovează un stil de viaţă independent şi este scrisă într-u mod inteligenţ şi profesionalist, promovează femeia modernă care îşi perminte să îşi facă singură cumparăturile din proprii bani, fără a mai avea nevoie de ajutorul soţului sau a partenerului de viaţă, cum era în trecut. Marybeth Russer, responsabilă cu ediţia din US, spunea „Elle va arăta oamenilor un mod nou de a privi lucrurile”.

Succesul revistei Elle, axacată pe fashion şi life stzle s.a extins, astfel încât a apărut Elle Decor (cu nouă ediţii), Elle Girl (adresată adolscentelor, cu nouă ediţii), Elle Cuisine (cinci ediţii). De asemenea site-ul www.elle.com apare în şaisprezece ţări. Elle a produs şi accesorii foto cu ar fi cărţi, pantofi, ochelari, poşete etc. În US, peste cinci milioane de femei citesc revista Elle. Specialiştii Elle US din New York îşi descriu revista va având ca şi principal interes „fashion, beauty and style with a brain.”

Nume şi LOGO

Motto: Sexy, Styilsh and Spirited

Numele provine din franceză şi se traduce cu „Ea”. Nu-i greu să ne dăm sema că este o revistă adresată femeilor, diferenţa constă în tipul de femeie pe care îl reprezintă Elle.

Articolele vestimentale prezentate în Elle aparţin designer-lor celebri şi au un preţ pe măsură, de asemenea apar recenzii şi recomandări în ce priveşte ultimele cărţi apărute, filme sau albume muzicale, piese de teatru.

Elle face parte din rândul revistelor quality, drept urmare are o hârtie lucioasă de cea mai bună calitate.

ELLE Romania

În România revista Elle a apărut a apărut în 1997 şi se adresează femeii Elle, o femeie independentă care ştie ce vrea, cu o personalitate puternic conturată, care îşi exune fără inhibiţii punctul de vedere şi are un stil personal atât în ce priveşte hainele cât şi în ce priveşte atitudinea, modul în care vorbeşte sau felul în care îşi petrece timpul liber. Femeia Elle trăieşte din plin şi profită de fiecare ocazie pe care viaţa i-o oferă. Cititoarea Elle are un venit ridicat şi un stil de viaţă monden.

Publicul ţintă al revistei el îl repreyintă femeile între 20 şi 35 de ani cu un venit peste medie, care au job promiţător şi care îşi doresc ascensiunea profesională, majoritatea sunt necăsătorite sau căsătorite recent, au studii superioare şi trăiec în mediul urban

SNA Focus a organizat în perioada Octombrie 2007 – Octombrie 2008, un studiu al Profilului cititorilor revistei Elle :

O audienta de 165,000 cititori pe aparitie ( 87.6% femei, 12.4% barbati)

Varsta medie a cititorilor este de 33.17 ani

52.6% din cititori au varsta intre 19-34 ani

33% sunt absolventi de invatamant superior

28.6% din cititorii revistei Elle sunt intreprinzatori particulari sau manageri la diferite niveluri

42.9% din cititori apartin claselor sociale A si B

17.6% din cititorii revistei Elle au resedinta in Bucuresti, iar 30.6% in orase > 200,000 locuitori

Venitul personal net al cititorilor revistei Elle este 239.8 EUR

Venitul net pe gospodarie al cititorilor revistei Elle este 591.6 EUR

ECHIPA ELLE ROMÂNIA (la aniversarea a 12 ani de la apariţia revistei)

Alina Băisan, Cristina Sima, Crina Alexe, Despina Bădescu, Mihaela Spineanu-Frank, Roxana Voloşeniuc (Redactor Şef), Barbara Lombardi, Dominica Măregescu, Cătălina Pavel, Adina Rosetti.

Observații:

UNIVERSITATEA BUCUREŞTI

FJSC

MASTER JURNALISM TEMATIC, ANUL I

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elle Magazine.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 146 cuvinte
Nr caractere:
5 892 caractere
Marime:
941.10KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mass Media
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Profesorului:
Romina Surugiu
Sus!