Analiza Filmului VIcky Cristina- Barcelona

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Prezentarea filmului Vicky Cristina Barcelona (descriere și sinopsis)

Vicky Cristina Barcelona este un film lansat în 2008, scris și regizat de Woody Allen. Protagoniștii filmului sunt Javier Bardem, Penelope Cruz, Scarlett Johansson și Rebecca Hall. În România filmul a rulat în cadrul Festivalului Internațional de Film B-Est pe data de 23 martie 2009. După lansarea oficială, în cadrul Festivalul de Film de la Cannes, filmul s-a bucurat de aprecieri pozitive din partea criticilor și a câștigat numeroase premii, printre care și Premiul Oscar pentru ”Cea mai bună actiță într-un rol secundar” câștigat de Penelope Cruz. Filmat în decorul mediteraneea al Spaniei, Vicky Cristina Barcelona este o meditație amuzantă asupra iubirii.

Comedia romantică a lui Woody Allen are o vitalitate naturală, care curge de la sine. Două prietene bune merg în Barcelona pentru perioada verii. Vicky (Rebecca Hall), o femeie logodită, este sceptică și precaută, iar Cristina (Scarlett Johansson) este mai adventuroasă decât prietena sa, dar greu de mulțumit, în căutare de pasiuni care să o facă să plutească.

Într-o seară, la o galerie de artă, Cristina observă cel mai provocator bărbat din încăpere, Juan Antonio (Javier Bardem), un pictor foarte chipeș. Cristina devine și mai interesată când Judy, o rudă de a lui Vicky, care le-a primit în casa ei pe cele două fete, le șoptește că Juan Antonio a avut o căsnicie foarte tumultoasă cu Maria Elena (Penelope Cruz) și au încercat să se omoare unul pe celălalt. În aceeași seară, în timp ce Cristina și Vicky iau cina împreună, Juan Antonio vine la masa lor și le invită să meargă alături de el pentru un week-end în orașul Oviedo. Acesta le propune să le arate împrejurimile, să bea vin și să facă dragoste împreună. Vicky consideră propunerea sa dezgustătoare, dar Cristina îl găsește foarte interesant și, în cele din urmă o va convinge pe Vicky să meargă.

După o zi de vizitat Oviedo, Juan Antonio devine deschis în legătură cu fostă sa căsnicie și povestește despre iubirea vieții sale, Maria Elena. Însă, în ciuda legăturii lor, șansele lor erau prea mici pentru a fi împreună. În seara respectivă, Juan Antonio le invită pe cele două fete în camera lui, dar Vicky refuză vehement, iar Cristina acceptă propunerea. Înainte ca aceștia doi să ajungă în pat, Cristina se îmbolnăvește, iar Vicky rămâne să petreacă week-end-ul alături de Juan Antonio. Acesta o duce pe Vicky să-l cunoască pe tatăl lui și își deschide sufletul cu privire la copilăria sa și îi povestește despre relația dezastruasă cu Maria Elena. Descoperindu-i latura profundă, Vicky îi povestește despre decepțiile ei, iar în ultima seară petrecută în Oviedo, Vicky și Juan Antonio fac dragoste.

Când se întorc în Barcelona, Vicky se gândește numai la Juan Antonio, dar renunță la idee pentru a se concentra pe teza ei de master. Între timp, Cristina se mută cu Juan Antonio, iar logodnicul lui Vicky, Doug ajunge în Barcelona și cei doi se căsătoresc.

Cristina și Juan Antonio trăiesc o viață de vis împreună, dar într-o noapte el primește un telefon de la spital, unde fosta sa soție a ajuns în încercarea de a se sinucide. Întorcându-se acasă cu Maria Elena, Juan Antonio îi explică Cristinei că va trebui să stea cu ei câteva luni, deoarece nu are unde să se ducă.

Fiind o fire geloasă și suspicioasă, Maria Elena nu omite nicio ocazie să șușotească cu Juan Antonio și să o denigreze pe Cristina. Între timp, ea devine mai relaxată și se mulțumește cu o relație mai bună cu Juan Antonio și chiar o încurajează pe Cristina să continue fotografiatul. Maria Elena îi mărturisește Cristinei că ea este ingredientul lipsă care o ajută să fie fericită alături de Juan Antonio. Printr-o întorsătură de situație, naturală, cei trei devin iubiți, formând un triunghi amoros.

Mai târziu, la o petrecere, Vicky o vede pe Judy sărutându-l pe partenerul de afaceri al soțului ei, Mark. După ce Judy îi povestește ca nu mai este îndrăgostită de Mark, Vicky își face curaj și îi spune despre sentimentele sale față de Juan Antonio. Determinată să o facă pe Vicky fericită, Judy încearcă să o unească cu Juan Antonio.

Între timp, Cristina devine neliniștită și nesigură pe sentimentele sale și se desparte de Juan Antonio și Maria Elena, generând un adevărat spectacol. Pe măsură ce vara trece, Vicky și Cristina învață multe lecții despre iubire.

Observații:

Este o analiza structurala si functionala a actorilor, a comportamentelor acestora

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Filmului VIcky Cristina- Barcelona.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 733 cuvinte
Nr caractere:
7 972 caractere
Marime:
55.22KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mass Media
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Profesorului:
Liviu Gajora
Sus!