Agenție de media planning - SC Auto Europa SRL

Previzualizare referat:

Extras din referat:

CAP. I INTRODUCERE

Societatea SC AUTO EUROPA SRL, a fost infiintata in anul 1994, avand ca domeniu de activitate comertul cu autovehicule Renault precum şi service-area acestora. La momentul respectiv societatea avea un numar de 13 angajati şi o cifra de afaceri de 20.000 Euro pe an. In anul 1997 societatea AUTO EUROPA a fost numita de catre Renault şi concesionar al marcii Dacia in judetul Timiş, ca urmare a achizitionarii de catre grupul francez a uzinelor Dacia de la Piteşti.

Dezvoltarea marcii Dacia, impreuna cu creşterea pietei atat pentru autotutrismele de provenienta autohtona cat şi pentru autoturismele de import a dus la o explozie a vanzarilor pentru cele doua marci comercializate de catre SC AUTO EUROPA SRL şi implicit a partii de post vanzare. Cresterea afacerii a dus implicit şi la impartirea activitatii societatii pe centre de profit, care se gestioneaza singure, ajungand astfel ca societatea AUTO EUROPA sa aiba 8 centre de profit, cum ar fi vanzari Dacia, vanzari Renault, atelier mecanic Dacia, atelier mecanic Renault, atelier mecanic pentru caroserie, atelier inspectie tehnica periodica, atelier service rapid Dacia şi departament inchirieri autoturisme.

La finalul anului 2004, o noua provocare a aparut in activitatea societatii AUTO EUROPA. Ca urmare a aliantei Renault – Nissan instituita la nivel mondial şi ca urmare a rezultatelor exceptionale pe care AUTO EUROPA le inregistra, conducerea grupului Renault a hotarat sa ofere societatii şi dreptul de a comercializa şi a asigura serviciile post vanzare pentru marca Nissan. Provocarea venea mai ales din faptul ca aceasta marca era relativ noua pe piata auto din Romania si detinea la momentul respectiv o cota de piata foarte mica (0,2%).

Deşi obiectivele societatii AUTO EUROPA au fost de atingere in cel mai scurt timp posibil a unei cote de piata de 3 % şi a unei cifere de afaceri de 300.000.000 Ron, la sfarşitul anului 2010 cota de piata pentru marca Nissan in judetul Timis a atins doar pragul de 1,9 %, desi piata a fost in crestere, iar cifra de afaceri a atins doar pragul de 174.917.759 Ron, riscand astfel ca afacerea Nissan sa devina neprofitabila pentru societate.

S-a dovedit asfel ca tipul de media planning aplicat de catre SC AUTO EUROPA SRL pentru marcile Dacia si Renault nu a fost cel mai potrivit pentru marca Nissan, diferentele fiind facute in primul rand de faptul ca aceasta marca se adreseaza unei alte tipologii de clientele.

Astfel in anul 2011 AUTO EUROPA a apelat la Media Planning Group Romania, o societate de servicii media pentru a promova eficient produsele Nissan. In continuare vom prezenta planul media intocmit de catre MPG.

CAP. II MEDIA PLANNING

Intrucat se spune ca publicitatea este sufletul comertului , iar unul dintre principalele domenii de activitate al SC AUTO EUROPA SRL este comertul , rezulta ca publicitatea este foarte importanta pentru buna desfasurare a activitatii companiei. Prima forma de promovare se realizeaza prin intermediul mass – mediei.

In acest sens s-au incheiat contracte cu postul de televiziune “PRO TV Timisoara”, cu ziarul local ”Publi Tim”, cu tipografia “Mirton” si cu postl local de radio “Radio Analog”. Preturile impuse de aceste societati sunt urmatoarele:

-PRO TV Timisoara 4000 lei

-Publi TIM 1000 lei

-Mirton 1000 lei

-Radio Analog 3000 lei

2.1. PUBLICITATEA TV

Postul de televiziune PRO TV Timisoara prezinta un clip publicitar de 2 minute cu atoturismul afalt la promotie in luna respectiva, in ziarul local apar anunturi despre ofertele de finantare si autoturismele aflate deasemenea la pomotie, agentii impart pliante realizate de tipografia Mirton, postul de radio difuzeaza un anunt publicitar de 40 secunde prin intermediul caruia se lanseaza o invitatie la show – room pentru a vedea si incerca modelele marcii Nissan. Cheltuielile totale pentru reclama si promovarea mass - media au ajuns la suma de 9 000 Ron.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agentie de Media Planning - SC Auto Europa SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 710 cuvinte
Nr caractere:
10 036 caractere
Marime:
18.88KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mass Media
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Profesorului:
Ioan David
Sus!