Tombolă - apa minerală Dorna

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Romania se numara printre cele mai bogate tari in resurse hidrominerale, detinand peste 50 % din resursele de ape minerale ale Europei. Resursele de apa minerala din Romania se evidentiaza prin debite insemnate si calitate remarcabila a izvoarelor. Piata apelor minerale din Romania poate fi considerata o piata dinamica, in continua crestere, anul 1999 fiind anul in care s-a realizat cea mai buna productie de apa minerala naturala din ultimii 10 ani (558 milioane litri), respectiv o crestere cu aproximativ 22% fata de 1998 si cu aproximativ 166% fata de 1990. Pentru urmatorii ani, se estimeaza o crestere a productiei cu aproximativ 52% fata de anul 1999.

Piata potentiala pentru apa minerala naturala, ca produs alimentar, este formata din intreaga populatie a Romaniei la care se adauga persoanele care tranziteaza tara (turisti straini), aproximativ 23 milioane, cererea estimata de apa minerala naturala pentru anul 2007 ridicandu-se, in varianta pesimista la 542.466.108 litri, respectiv 108.493.222 USD.

Consumul de apa minerala in Romania este inca extrem de redus. Statisticile arata ca un roman consuma in medie pe an 28 - 29 litri de apa imbuteliata (din care 24 litri sunt apa minerala naturala, restul fiind apa minerala artificiala), in conditiile in care in Europa de Est consumul per persoana de apa minerala naturala este in medie de 30 litri.

Apa minerala Dorna este una din cele mai apreciate branduri de pe piata romaneasca. Odata cu achizitionarea de catre Coca-Cola HBC, in 2002, a apelor minerale Dorna, de la principalul producator de ape minerale, Dorna Apemin, s-a cunoscut, practic, o relansare a activitatii de productie si comercializare a apelor minerale.

La momentul achizitiei, Dorna Apemin avea vinzari anuale de circa 90 milioane de litri apa minerala. Ca urmare a investitiei in tehnologie, fabrica Dorna are 120 de angajati, un laborator de microbiologie, unde este verificata calitatea apei, iar procesarea este de 7.000 de sticle pe ora.

McCann/Creative Services si Coca-Cola Romania au lansat recent noua campanie de imagine pentru brandul de apa minerala DORNA, campanie care vine in continuarea celei din 2003 si reprezinta o noua oportunitate pentru marca de a-si consolida personalitatea si valorile printr-o comunicare integrata. Bianca Bourbon, Marketing Manager NCBs, Coca-Cola Romania, mentioneaza: "campania de anul trecut a pozitionat DORNA ca brand premium pe piata apelor minerale in Romania. Bineinteles urmarim sa-i mentinem aceasta pozitie, dar mentinerea pozitiei inseamna in primul rand evolutie. Un pas important a fost deja facut prin noua campanie de imagine

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tombola - Apa Minerala Dorna.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 834 cuvinte
Nr caractere:
9 585 caractere
Marime:
39.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, evolutie, valori
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Adrian Monoranu
Sus!