Tipologia cercetărilor de marketing

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cercetarea de marketing este un proces esențial pentru orice companie care dorește să își dezvolte afacerea. Această cercetare poate fi de diferite tipuri, în funcție de obiectivele urmărite și de datele colectate. În general, cercetarea de marketing poate fi împărțită în două mari categorii: cercetarea calitativă și cercetarea cantitativă. În cele ce urmează, voi descrie aceste două tipuri de cercetare, dar și alte tipologii importante de cercetare de marketing.

Cercetarea calitativă se concentrează asupra calității informațiilor și se bazează pe date subiective. Aceasta poate fi folosită pentru a obține o mai bună înțelegere a sentimentelor, opiniilor și comportamentului clienților, dar și pentru a identifica tendințe și modele în comportamentul lor. Metodele utilizate în cercetarea calitativă includ interviuri individuale, grupuri de discuții și analiza datelor din căutări online.

Interviurile individuale sunt o metodă de cercetare calitativă care implică discuții cu un număr mic de respondenți. Acestea pot fi realizate în persoană sau prin intermediul unui interviu telefonic sau online. Acest tip de cercetare permite cercetătorilor să obțină informații detaliate despre opiniile, percepțiile și comportamentele clienților.

Grupurile de discuții sunt o altă metodă de cercetare calitativă. Acestea implică adunarea unui grup mic de respondenți pentru a discuta despre un subiect specific. Cercetătorii pot folosi această metodă pentru a obține feedback și a identifica tendințe în comportamentul clienților.

Analiza datelor din căutări online este o metodă relativ nouă de cercetare calitativă. Aceasta implică analiza datelor colectate din motoarele de căutare și alte surse online pentru a identifica tendințe și modele în comportamentul clienților.

Cercetarea cantitativă se concentrează asupra cantității informațiilor și se bazează pe date obiective. Aceasta poate fi folosită pentru a obține o imagine de ansamblu a pieței și pentru a evalua impactul campaniilor de marketing. Metodele utilizate în cercetarea cantitativă includ sondajele și analiza datelor statistice.

Sondajele sunt o metodă de cercetare cantitativă care implică colectarea de date de la un număr mare de respondenți prin intermediul unui chestionar. Acest tip de cercetare permite cercetătorilor să obțină o imagine de ansamblu a opiniei publice și să identifice tendințe în comportamentul clienților.

Cercetarea de marketing este o metodă esențială utilizată de companii pentru a înțelege nevoile și preferințele clienților lor, precum și pentru a identifica oportunitățile de piață și pentru a-și îmbunătăți produsele sau serviciile. Există mai multe tipuri de cercetări de marketing, fiecare având propriile sale caracteristici și avantaje. În continuare, vom discuta despre cele mai importante tipologii ale cercetărilor de marketing.

Acest tip de cercetare se concentrează pe descoperirea și identificarea problemelor sau oportunităților de piață. Este adesea utilizată atunci când există puține informații sau date disponibile despre subiectul cercetat. Această cercetare poate fi realizată prin interviuri, observații sau prin cercetarea documentelor existente.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipologia cercetarilor de marketing.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2023
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 043 cuvinte
Nr caractere:
5 814 caractere
Marime:
16.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anghel Dan Bodan
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la liceu
Nota primită:
Nota 10
Sus!