Ținuta business în afaceri

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I.CAPITOLUL I: TENDINTE VESTIMENTARE IN DOMENIUL BUSINESS.4
I.1.MODA-DEFINITIE SI SCURT ISTORIC.4
I.2. TENDINTE VESTIMENTARE LA BARBATI.8
I.3. TENDINTE VESTIMENTARE LA FEMEI.9
II.CAPITOLUL II: ROLUL VESTIMENTATIEI IN BUSINESS.10
II.1. ROLUL VESTIMENTATIEI LA BARBATI.10
II.2. ROLUL VESTIMENTATIEI LA FEMEI.13
III. CONCLUZIE.14
IV. BIBLIOGRAFIE.15

Extras din referat:

CAPITOLUL I: TENDINTE VESTIMENTARE IN DOMENIUL BUSINESS

I.1.MODA-DEFINITIE SI SCURT ISTORIC

Din cele mai vechi timpuri, odata cu aparitia imbracamintii, oamenii au simtim nevoie sa se diferentieze. Diferentierea se facea la nivel social, cultural, intellectual si al aspectului fizic. In trecut cel mai important atribut al diferentierii in societate era statutul social, evidentiat in special prin diferentiarea dintre cei bogati si clasa de jos. Insa pe langa bogatii si putere sociala diferentiere sociala se realize si prin prisma faptului ca nu toata lumea se imbraca la fel. Era o diferentiere clara intre imbracamintea celor bogati si celor saraci, intre imbracamintea barbatilor sic cea a femeilor, si nu in ultimul rand si poate cel mai important factor al diferentierii stilului de imbracaminte o facea cultura fiecarui popor si trasaturile sociale ale zonei respective.

Putem spune cu siguranata ca acelasi lucru se intampla si in ziua de azi. Avem o diferentiere clara in intre clasele sociale, in ceea ce priveste imbracamintea, intre culturile diferite ale fiecarui popor si zona.

Daca ar fi sa facem o clasificare a zonelor cultural diferite din punct de vedere al imbracamntei putem diferentia urmatoarele zone socio-culturale, si anume:

-Zona asiatica caracterizata printr-un port popular foarte colorat cu culori vii si cu o tendinta a clasei sociale si de mijloc de purta foarte mult culorile alb si negru in principal asortate la un stil formal de imbracaminte, acest still de imbracaminte il regasim in special in Japonia unde se pune mare prêt pe seriozitate si respect iar acest stil sobru de imbracaminte imbraca aceste valori fundamentale.

-Stilul European, care este foarte asemanator stilului American si celui Australian, unde putem regasi o varietate mare de culori, aici stilul formal este regasit foarte putin, el este folosit doar in cadrul institutiilor si organizatiilor cunoscute si in special in domeniul business-ului de nivel mediu si inalt, unde se cer anumite standard social mai ridicate si mai multa seriozitate in exprimare.

-Stilul latino-american, unde se evidentiaza din nou aceleasi colori deschise si vii in special rosu si portocaliu, este un stil asemanator celui Asiatic insa foarte diferit ca structura, cel Asiatic fiind mult mai complex in design decat cel latin.

-Stilul characteristic tarilor musulmane care adopta in principal un stil vestimentar care se bazeaza pe culaorile alb si negru, avand tot timpul capul acoperit si fata uneori, acest lucru se evidentiaza in special la femei, dintre toate aceste stiluri acesta putem spune ca este cel mai sobru sic el mai respectat stil vestimentar de catre cei care il imbraca.

Moda este un obicei, o deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social. Termenul de "la modă" se aplică de obicei unei persoane care poartă haine sau accesorii care fac parte din tendinţele modei actuale, chiar dacă moda include mai multe ramuri. Moda se schimbă foarte repede; este suficient ca cineva să descopere ceva mai bun şi mai frumos, după care toată lumea va vrea acel produs, moda schimbându-se cu o viteză incredibilă.

A fi la moda nu este un concept universal si este mai degraba un fenomen procesat de mentalitatile locale, in functie de zona, traditii, clima si sezon.

Moda este un permanent concurs de popularitate, moda haute-couture reprezentand stilul unui mic grup de persoane, cu un anumit gust si autoritate in lumea modei. Persoane instarite, cumparatori ai hainelor de lux, editorii si redactorii magazinelor de moda fac parte la randul lor din Haute Couture. Unele dintre modelele prezentate, scumpe si mai curand artistice decat practice reusesc sa se impuna si sa devina moda, dar cele mai multe raman pe podiumul de defilare.

Bibliografie:

De pe net:

http://www.slideshare.net/paulmarian75/limbajul-vestimentar-in-afaceri

http://www.antreprenor.su/2012/06/rolul-vestimentatiei-in-afaceri.html

https://ro.scribd.com/doc/37546377/limbajul-vestimentar

Cartea:

“Codul Bunelor Maniere” de Laurentiu Octavian Florea- Stilul vestimentar la barbati si femei

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tinuta Business in Afaceri.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 534 cuvinte
Nr caractere:
18 524 caractere
Marime:
34.39KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!