Tehnici promoționale - Mona

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Analiza preliminară a produsului

Unul din produsele din oferta generoasă a firmei SC SCANDIC DISTILLERIES SA, cu sediul în judeţul Bihor, este alcoolul sanitar MONA. Este un produs ce conţine o cantitate considerabilă de alcool etilic (70%), pe lângă alte ingrediente, şi este folosit ca dezinfectant pentru uz extern. Acesta se găseşte în comerţ ambalat în pet-uri fie de 200 ml, fie de 500 ml, la un preţ destul de acceptabil: 1,70 Ron, în varianta de 200 ml şi 4,20 Ron, în varianta de 500 ml, preţurile incluzând TVA.

Departamentul de marketing al firmei noastre şi-a propus implementarea unei tehnici promoţionale la nivelul magazinelor din zona judeţului Iaşi, ce comercializează produsul nostru, în scopul căreia întocmim o serie de studii.

Piaţa ţintă a acestui produs este formată din totalitatea unităţilor medicale, pentru care este un produs indispensabil fiind folosit în cantităţi destul de mari, şi dintr-o mare parte a populaţiei adulte, care îl achiziţionează şi îl au în locuinţe, în cazul unor accidentări minore folosindu-l ca dezinfectant.

Segmentul ţintă pentru acest produs este reprezentat de persoane cu vârsta cuprinsă între 30-60 de ani, şi chiar peste 60, preponderent de sex feminin, dar nu sunt excluse nici persoanele de sex masculin, atât din mediul urban cât şi din mediul urban, al căror venit mediu pe familie poate fi mic, mediu sau mare.

Am identificat, în urma unei analize pe piaţa produsului, un număr mare de consumatori în rândul persoanelor de vârsta a treia, care sunt si clienţi fideli ai produsului, în rândul furnizorilor care aprovizionează unităţile medicale, dar şi o parte din persoanele peste 30 de ani, care doresc să deţină în locuinţe produsul pentru orice eventualitate, acesta fiind destul de accesibil în ceea ce priveşte costul său.

În categoria non-consumatorilor relativi se încadrează persoanele care fie încă nu au conştientizat nevoia produsului, fie nu-l consideră o necesitate în momentul actual şi prin urmare nu-l achiziţionează. În categoria non-consumatorilor absoluţi se încadrează copiii şi adolescenţii care nu cumpără alcoolul sanitar. În cazul copiilor, se recomandă a nu se lăsa la îndemâna acestora, fiind un produs inflamabil, periculos la contactul cu ochii şi care, în cazul ingerării determină simptome tipice consumului de alcool.

Analiza concurenţei

Pe piaţa producătorilor de alcool sanitar, am identificat un număr considerabil de firme producătoare şi care reprezintă pentru firma noastră concurenţi direcţi. Dintre acestea putem exemplifica:

• EUROL INDUSTRIES 97 cu sediul în localitatea Căţeasca, judeţul Argeş care produce şi comercializează alcool sanitar

• PITON COMIMPEX cu sediul în localitatea Focşani, judeţul Vrancea - producător şi distribuitor autorizat de băuturi spirtoase şi alcool sanitar

• VINALCOOL ARGEŞ din localitatea Piteşti, judeţul Argeş - Fabrică şi distribuie oţet, vin şi alcool sanitar

• EXQUISITE IAŞI cu o gamă variată de produse, printre care şi alcoolul sanitar

• SC SAB RĂDĂUŢI SA, din judeţul Suceava, produce alcool tehnic, rafinat şi sanitar

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici Promotionale - Mona.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 385 cuvinte
Nr caractere:
6 987 caractere
Marime:
166.55KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Dragos Mariciuc
Sus!