Tehnici Promoționale La Nivelul Magazinului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Adevarata arta a vanzarii nu se limiteaza doar la obtinerea de comenzi ci si la comunicarea cu clientii reali si potentiali.

Furnizeaza anumite informatii inedite despre utilizarea produsului.

Scopul etalarii: atentionarea clientului atragerea si oprirea clientului nasterea cererii de impuls materializarea impulsului 2. 1. 2. Etalarea marfurilor in vitrine Pentru a realiza o etalare esentiala se pot combina diverse elemente pentru obtinerea de efecte cat mai placute, cum ar fi: - Culoarea -culorile calde vin in fata -culorile reci se duc in spate -Decorul prin modul de prezentare a produselor etalate, are un rol activ. Acest efect specific, obtinut prin diferite combinatii pe o anumita tematica, creeaza ambianta necesara si dirijeaza privirea catre articolele etalate.

- Spatiul - dispunerea produselor se face utilizandu-se diferite.

forme de linii: -linia verticala -subliniaza forta si soliditatea -linia orizontala - sinonima cu odihna, calmul mobilitatea -linia oblica - antreneaza miscarea, viata, mobilitatea -linia franta - simbolul dinamismului -linia curba - simbolul elegantei, rafinamentului, nobletei. - Lumina - iluminatul fluorescent, spoturi luminoase digitale Cerinte urmarite: -selectionarea cu grija a produselor ce urmeaza a fi expuse -fiecare produs etalat sa contina un punct de atractie -etalarea sa fie echilibrata, logica, cu mesaj publicitar usor perceptibil -sa formeze un punct de sprijin -etalarea pe grupe de unitati, pe orizontala a produselor grele sau pe verticala -produsele cu ambalaje care au aspect publicitar pronuntat se pot etala ambalate, produsele cu accesorii se etaleaza impreuna cu acesta -perfecta stare de curatenie Modalitati de realizare tehnica a etalarii marfurilor *Etalarea catalog se caracterizeaza prin multimea articolelor prezentate *Etalarea tema consta in realizarea unei vitrine plecand de la o idee *Etalarea documentara are ca scop mai buna cunoastere a produselor Etalarea reprezinta particularitati deosebite, in functie de grupa de marfuri si de niveluri vitrinelor Decorul si elementele publicitare sunt destinate intregii vitrine, avand un caracter general.

Etalarea incatamintei -generale -de casa * Se grupeaza - de casa asupra sortimentelor existente -compararea modelelor intre ele - utilizarea elementelor grafice Necesitatea utilizarii suportilor de etalare universali - prisme -cilindri Etalarea jucariilor Abundenta - prin ridicarea expunerii pe verticala - gratare - panouri Varietate -gruparea jucariilor pe meserii si preocupatii.

Ex: - papusi cu masini de cusut -tipare de rochite -truse pentru activitati practice cu aeromodele, etc.

Elemente de ambianta si decor cu teme specifice - sezonului sau campaniei publicitare.

Tematica vitrinelor va cuprinde -povestiri -scene evocand - jocuri de copii -modul de folosire a unor ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici Promotionale La Nivelul Magazinului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
84 cuvinte
Nr caractere:
456 caractere
Marime:
32.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!