Tehnici de Promovare Specific Hypermarketului Cora

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cora, hipermarketul preturilor HiperMici. 1850 - Inceputul istoriei. In 1850, trei frati, mostenitori ai negustorului belgian de vinuri Jacques Delhaize, inventeaza si pun in practica un concept ce avea sa marcheze istoria comertului: sucursalismul - un antrepozit central care aprovizioneaza puncte de vanzare. Unul dintre cei trei frati, Louis Delhaize, isi va dezvolta propria societate care se afla la originea grupului Louis Delhaize de astazi. 1974 - Nasterea marcii Cora La inceputul secolului XX, mostenitorii fratilor Delhaize (Georges si Rene) au trecut frontiera belgiana si s-au stabilit in nordul si respectiv estul Frantei. Primul a infiintat les Docks du Nord la Lille. Cel de-al doilea a cumparat firma Sanal din Nancy si Sadal din Strasbourg. In 1929, unul dintre nepotii acestora, Andre Bouriez intra in grupul Sanal cu dorinta de a ajunge la conducerea firmei. Insa in anul 1945, un grup concurent, Mielle, preia controlul grupului Sanal Sadal. In anul 1965 Andre Bouriez devine presedintele grupului Mielle-Sanal-Sadal, dupa ce il apropiase de grupul les Docks du Nord. Inca din anul 1968, grupul incepe sa fie interesat de conceptul de hipermarket, iar in 1974 este infiintata marca Cora. 1975 - Expansiune si succes Philippe Bouriez este numit presedinte al grupului in 1975, marcand inceputul unei dezvoltari de succes. In prezent, cu asocieri si franciza exista 81 de hipermarket-uri sub sigla Cora, in Franta, Romania, Ungaria, Belgia si Luxemburg, iar grupul este intr-o continua expansiune. In total, peste 22.000 de salariati se straduiesc in fiecare zi sa asigure clientilor cele mai bune servicii, produse si preturi.

Grupul francez este prezent pe piata din Romania prin intermediul a hipermarket-uri: Cora Pantelimon, Cora Lujerului, Cora Sun Plaza in Bucuresti ,Cora Cluj-Napoca,Cora Constana,Cora Drobeta Turnu Severin, Cora Baia Mare,Cora Bacau si cel mai nou deschis Cora Ploiesti. Alte marci ale grupului prezente in Romania: lantul de magazine Profi si Mega Image.

Lantul de hipermarketuri Cora Romania are ca principalii competitori fiind Carrefour, Real si Metro.

Romania Hypermarche, operatorul lantului Cora,a deschis al 12-lea magazin din Romania, situat in centrul comercial Afi Palace Ploiesti. Hipermarketul, pentru care au fost investite 6,1 milioane euro, are o suprafata de vanzare de 6.700 mp si 32 de case de marcat.

Noul magazin are un layout modern, care faciliteaza orientarea clientilor si reperarea produselor noi si a celor aflate in promotie. Comunicarea la raft si semnalizarile in interiorul magazinului sunt foarte intense, directe ca maniera de exprimare si diverse ca executie. O atentie deosebita este acordata zonei de produse proaspete (legume – fructe, carne si preparate, branzeturi, peste si fructe de mare, panificatie si patiserie, gastronomie), care beneficiaza de o suprafata mare de expunere si de prezentare atragatoare.

„Publicitatea la locul vânzării cuprinde ansamblul de tehnici de semnalare, în cadrul unităţilor comerciale, pentru a atrage, orienta şi dirija interesul clientelei spre un anumit raion, produs sau ofertă, utilizând atât mijloacele auditive (sonore), pentru a readuce în memoria cumpărătorilor potenţiali o marcă, un produs, o utilitate, cât şi pentru a anunţa o ofertă promoţională.”

CORA se doreste a fi simbolul cumparaturilor de calitate la preturi convenabile,iar ca obiectiv principal are scaderea preturilor pentru a facilita achizitionarea de produse intr-o gama larga.

CORA are in vedere satisfacerea tuturor gusturilor prin produse de calitate,preturi avantajoase,marci binecunoscute si marca proprie si bineinteles promotii atractive.

O oferta bogata la cele mai avantajoase preturi, desi recent deschisa pe piata din Ploiesti , CORA reprezinta simbolul cumparaturilor de buna calitate la cel mai avantajos pret,obiectivul central al firmei fiind acela de a scadea in permanenta preturile,astfel incat procurarea alimentelor,articolelor de imbracaminte ,incaltaminte si bunurilor de larg consum sa nu mai constituie o problema pentru consumatorul ploiestean.

Politica CORA este aceea de a satisface toate gusturile,printr-o gama variata de produse la preturi fara concurenta. Printr-o organizare eficienta a muncii,precum si datorita marii calitati de produse achizitionate,CORA este in masura sa ofere clientilor sai o mare diversitate de articole de marca,produse proaspete si toate articolele din necesarul zilnic.In fiecare hypermarket CORA exista raioane specializate menite a satisface toate preferintele si exigentele de calitate ale clientilor.

Gama larga de servicii puse la dispozitia clientilor face din CORA locul unde cumparaturile zilnice pot deveni o adevarata placere.

Bibliografie:

. Suportul de curs de marketing, IPG 2013

. noiembrie 1998 - “Idei de afaceri”

. PHILIP KOTLER s.a. - “Principiile marketingului”

. PHILIP KOTLER –“ Managementul marketingului”

. St. Pruteanu, Corneliu Munteanu, Cezar Caluschi - “Inteligenta marketing-plus” , Ed. Polirom 1999

. Gh. Sasu – “Enciclopedia intreprinzatorului”

. www.cora.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici de Promovare Specific Hypermarketului Cora.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 672 cuvinte
Nr caractere:
15 130 caractere
Marime:
275.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!