Studiul pieței autoturismelor din România

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Contents
A. Aria pietei 3
B. Structura pietei 3
C. Capacitatea pietei 4
D. Dinamica pietei 4
E. Dezvoltarea pietei 4
F. Conjunctura pietei 5
G. Cererea si oferta 6
H. Preturi si tarife: 9
I. Importurile si exporturile: 10
J. Bibliografie: 11

Extras din referat:

Aria pietei

Studiulnostru se refera la vanzarile de autoturismenoi din 2008 peteritoriulRomaniei.

Locuitorii din judetele cu venituripestemedie (Transilvania , Banat) preferamasini de import din sectorul superior de prêt precum Volkswagen, Skoda sau Ford in timpceRenault si-a adjudecatregiunile cu veniturimaimiciprecum Moldova , Muntenia, Oltenia .

Structurapietei

Produsul se adreseazatuturorpersoanelor de peste 18 ani care poseda carnet de conducere ,si care au nevoie de transport mai rapid simaicomoddecataltemijloace de transport in comun. Autoturismelesatisfacdiferitelenevoi ale consumatoruluiprivindcaracteristicile:

geografice: autoturismelesuntadaptatediferitelorconditiigeografice , astfelpentruceipasionati de off-road existamodele cu garda la sol mare , cu tractiuneintegrala

demografice: pentrufamiliilenumeroaseexistaautoturismespatioase care au un numarmai mare de locuri(exemplu Dacia Logan MCV cu 7 locuri)

psihografice: Piata auto s-a modelat in functie de diferitelepersonalitati : pentrupesoaneledinamice, dornice de senzatiitarisipasionati de vitezaexistamodele sport cu multi caiputere , pentruceiintersati de confortsisigurantaexistamodele cu dotarisisisteme de sigurantanumeroase.

Comportamentale: Frecventacumparariivariaza in functie de veniturilesinecesitatileconsumatorului , in medieaceastafiind de 5 ani

Capacitateapietei

Numarulmasinilornoicumparate in anul 2008 a fost de 270995 (din care 189.050masini din import) in scadere fata de 2007 , faptdatorat in principal importuluimasiv de autoturisme second-hand , darsiinceputului de criza de la sfarsitulanului 2008. Cifra de afaceri totala a segmentului auto din Romania a ajuns la 10,7 miliarde de euro, potrivit Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) in crestere fata de 2007 cand a fost de 7,35 de miliarde de euro , dar mai putin decat cifrele previzionate care erau de 11,5 miliarde de euro(in scadere cu 7%) .

Dinamicapietei

Ritmulmediu de variatie al vanzarilorprodusului:

R=(√(10,7/5,6)-1)*100=38,22%

Tendinta de evolutie a pieteianalizate a fost de crestererelativridicata ,darspresfarsitulperioadei are loc o evolutie sub asteptari , preconizandu-se scaderi in aniiurmatori.

Dezvoltareapietei

In 2008 piataautoturismelor s-a dezvoltatpecaleintesiva , volumulvaloric al vanzarilorcrescand cu 45,57% iarnumarul de autoturismenoicomercializatescazand cu 14,14%. Astfelputemobserva cu usurintacaromanii au preferatmasinilemaiscumpe, si cu dotarimaimulte in 2008 ,volumulvanzarilorscazanddatoritaimportuluimasiv de autoturisme second hand , fiindimpulsionatdoar de programulRabla.

Conjuncturapietei

DinamicaPIB a fost de +7,7% : foartefavorabil(+2)

Dinamicaproductiei: 18,1% : foartefavorabil(+2)

Rata inflatiei : 6,3%:nicifavorabil , nicinefavorabil(0)

Rata somajului : 4,4% : favorabil (+1)

Cursul de schimb:Crestereacursului de schimb a defavorizatimportul de autoturisme: nefavorabil(-1)

Observații:

Academia de Studii Economice

Marketing

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiul Pietei Autoturismelor din Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 020 cuvinte
Nr caractere:
8 000 caractere
Marime:
237.43KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Stan Alexandru
Sus!