Studierea imaginii produsului Coca-Cola în rândul studenților

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitolul 1. Prezentarea produsului Coca-Cola

Coca-Cola este bautura racoritoare care este savurata de sute de milioane de ori pe zi de oameni de pe tot globul. Forma familiara a sticlei de Coca-Cola si sigla, care sunt marci inregistrate, sunt cele mai recunoscute simboluri comerciale din lume. “Istoria Coca-Cola” este povestea produsului cu cel mai mare succes din istoria comertului si a oamenilor carora li se datoreaza atractia sa unica.

Produsul care a dat cel mai cunoscut gust s-a nascut in Atlanta, Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs conform legendei siropul pentru Coca-Cola intr-un vas de arama pe un trepied, in curtea din spatele casei sale. A dus un borcan cu noul produs la farmacia “Jacob’s” de pe aceeasi strada, unde a fost testat, declarat “excelent” si pus in vanzare cu cinci centi paharul. in mod intentionat (sau in mod accidental, nu se cunoaste exact), noului sirop i-a fost adaugata apa carbonatata pentru a produce o bautura care a devenit dintr-o data “ Delicioasa si Racoritoare”, o tema ce continua sa se auda astazi oriunde se savureaza Coca-Cola.

Coca-Cola Zero este un produs inovator care aduce consumatorilor gustul Coca-Cola cu zero zahar. Acesta raspunde unei nevoi reale manifestate de catre consumatori si, pentru ca personalitatea brandului este una “cu 0 compromisuri”, am incercat sa gandim o campanie creativa cu “zero compromisuri”.

Este una dintre cele mai ample si creative campanii de teasing si comunicare dezvoltate de catre Compania Coca-Cola in Romania in ultimii ani. Coca-Cola Zero poate fi gasit in ambalajele RGB de 0,25L, can-uri sau ambalaje PET de 0,5L si 2L. Produsul a fost lansat cu succes in 28 de tari in 2006; astfel daca 49% dintre cei care au aflat despre noul produs l-au incercat, 64% dintre acestia au repetat achizitia.

Capitolul 2. Studierea imaginii Coca-Cola in randul studentilor

2.1. Definirea problemei decizionale

Coca-Cola Company este cea mai mare companie producătoare de băuturi răcoritoare din lume, cel mai mare producător, distribuitor și comercializant de băuturi ne-alcolice și siropuri din lume, și una dintre cele mai mari corporații din SUA. Datorita procentului semnificativ din vanzarile companiei pe piata atat interna cat si internationala, se doreste aflarea unui procentaj din randul studentilor cu privire la consumarea bauturii.

2.2. Definirea scopului cercetarii

Conform situatiei prezentate, scopul efectuarii acestei cercetari selective este stabilirea preferintei bauturii Coca-Cola in randul studentilor.

2.3. Definirea obiectivelor cercetarii

OBIECTIVE PRINCIPALE

- STUDIEREA IMAGINII PRODUSULUI: DACA ESTE SAU NU FORMALA

- STUDIEREA IMAGINII PRODUSULUI: DACA ESTE FAVORABILA SAU NU

- STUDIEREA INTENSITATII IMAGINII

OBIECTIVE SECUNDARE

- ASOCIEREA IMAGINII PRODUSULUI CU IMAGINEA COMPANIEI SI A PRODUSELOR SALE

- GASIREA CELOR MAI INDICATE METODE DE PROMOVARE A PRODUSULUI.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studierea Imaginii Produsului Coca-Cola in Randul Studentilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 548 cuvinte
Nr caractere:
9 071 caractere
Marime:
22.68KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!