Studierea imaginii produsului Bergenbier Fresh Lemon în rândul consumatorilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitolul I. Imaginea berii Bergenbier Fresh Lemon

Compania Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Central Europe, unul dintre cei mai mari producători de bere din Europa Centrală și de Est.

Astăzi, Bergenbier S.A. este una dintre primele 3 companii producătoare de bere din România, având aproximativ 600 de angajați, o fabrică modernă la Ploiești, care produce anual peste 3 milioane de hectolitri și o rețea performantă de distribuție natională.

Bergenbier a fost prima bere din segmentul mainstream distribuită la nivel național şi prima bere românească ce a inițiat un parteneriat cu fotbalul. Fiind alături de bărbați încă de la început, Bergenbier a proclamat data de 5 mai drept Ziua Bărbatului, o sărbătoare deja îmbrățișată de către români.

Sloganul Bergenbier „Prietenii ştiu de ce” a intrat în limbajul de zi cu zi al românilor, fiind cel mai cunoscut slogan din industria berii din România.

Fabrica din Ploiești este prima din lume care a primit licența pentru a produce Beck’s local, priceperea berarilor Bergenbier fiind astfel recunoscută de către marele producător german.

Astăzi, fabrica de la Ploiești produce 3 milioane de hectolitri și are 270 de angajați permanenți. Sunt 7 linii de producere de bere și de aici sunt livrate către toată țara berile noastre.

În 2011, în gama Bergenbier au apărut două produse noi: Bergenbier Nefiltrată din Grâu –o specialitate destinată celor care prețuiesc gustul autentic al berii albe şi Bergenbier Fresh- o specialitate răcoritoare cu conținut redus de alcool, o combinație surprinzătoare între bere şi suc de lamâie.

În vara anului 2011 Bergenbier aduce pe piața berii o alternativă nouă de consum, o adevărată inovaţie pentru piaţa locală de bere: Bergenbier Fresh- o combinație răcoritoare de bere cu suc de lamâie. A fost gândită de maeştri berari ca o bere de vacanţă, răcoritoare şi cu un conţinut mic de alcool, o uniune fericită dintre bere de calitate şi suc proaspăt de lămâie.

Şi pentru că distracţia se reinventează în fiecare vară, în 2012, combinaţia de bere şi suc de lămâie primeşte denumirea de Bergenbier Fresh Lemon. Nu numai numele i se schimbă ci şi identitatea vizuală este acum în ton cu noile ambalaje Bergenbier, reţeta este îmbunătăţită, cu mai mult suc de lămâie şi mai puţin alcool.

Capitolul II. Studierea imaginii berii Bergenbier Fresh Lemon

2.1.Definirea problemei

In ultimii ani,piata romaneasca a fost invatata de numeroase marci de bere mereu adaptate la mediu social,de aceea orice producator trebuie sa fie in pas cu concurenta si sa se adapteze la nevoile clientilor.Prin urmare,este necesara efectuarea unui studiu de piata pentru inovarea produselor deja existente si pentru evaluarea calitatii produsulor oferite in randul consumatorilor.

2.2.Stabilirea scopului cercetarii

Scopul acestei cercetari este de a identifica comportamentul consumatorilor fata de berea Bergenbier Fresh Lemon cu privire la consum si calitate pentru imbunatatirea gamei.

2.3.Definirea obiectivelor cercetarii

Principalele obiective sunt:

-studierea imaginii berii B.fresh lemon in randul consumatorilor

-raportul calitate-pret

-masura in care venitul consumatorilor afecteaza decizia de cumparare

-gradul de influenta al publicitatii in decizia de cumparare

2.4.Definirea ipotezei

Am plecat de la ipotezele ca Bergenbier Fresh Lemon are o imagine favorabila in randul populatiei,raportul calitate-pret este favorabil si este cel mai important criteriu de cumparare al berii,varsta influenteaza consumul produsului,campaniile promotionale ajuta la ridicarea vanzarilor berii Bergenbier Fresh Lemon.

2.5.Definirea variabilelor cercetarii

Informatiile sunt culese prin intermediul chestionarului,avand ca scop realizarea obiectivelor cercetarii.

2.6.Definirea colectivitatii

Pentru prezenta cercetare de marketing sunt solicitate persoane cu varsta cuprinsa intre 18-60 de ani,consumatoare de bere Bergenbier Fresh Lemon, care nu au mai participat in ultimele 6 luni la un sondaj de opinie.

2.7.Definirea unitatii de sondaj

Unitatea de sondaj este persoana careia ii va fi analizata parerea fata de produsul ales,persoana aleasa aleatoriu.

Observații:

Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”

Management Turistic si Comercial

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studierea Imaginii Produsului Bergenbier Fresh Lemon in Randul Consumatorilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 406 cuvinte
Nr caractere:
8 764 caractere
Marime:
16.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!