Strategia de Contact a Companiei Yves Rocher

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. Prezentarea companiei Yves Rocher pag.2
II. Obiectivele strategiei de contact pag.2
III. Ținta de comunicare pag.4
IV. Media pag.4
V. Mesajul pag.5
Bibliografie pag7

Extras din referat:

Strategia de contact a companiei

Yves Rocher

I. Prezentarea companiei Yves Rocher

Yves Rocher – companie producătoare de cosmetice din Franţa ce a fost înfiinţată în 1959 de către omul de afaceri Yves Rocher. În prezent, grupul are peste 15,000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro. Cu o prezență în 30 de ţări, grupul deţine mărcile Yvesr Rocher, Daniel Jouvance, Dr. Pierre Ricaud, Isabel Derroisné, Kiotis şi Galerie Noémie, Petit Băteau.

În anul 1959, Yves Rocher descoperă ideea de a oferi tuturor femeilor, indiferent de vârstă, loc şi stil de viaţă sau origine socială, accesul la produsele sale. Atunic este momentul în care, Yves Rocher inventează circuitul ce presupune vânzarea la distanţă a produselor cosmetice.

În anul 1969, Yves Rocher inaugurează primul magazin, fiind un adevărat exemplu in distribuţiei produselor cosmetice.

Yves Rocher s-a lansat în România în anul 1999, având în prezent 25 de magazine în 12 oraşe ale ţării.

Yves Rochere îşi promovează şi comercializează produsele în magazine specializate, dar și prin intermediul corespondenței. Gama Yves Rocher include produse de make-up, de îngrijire a tenului, a pielii, a părului, precum şi parfumuri. În lume, Yves Rocher este pe primul loc, din punct de vedere al vânzării de produse cosmetice naturale, principalul motiv fiind acela că se susține garanţia satisfacţiei de 100% - un avantaj pe care nu-l oferă nici o altă marcă de produse cosmetice naturale şi ecologice.

II. Obiectivele strategiei de contact

Încă din 1959, anul în care Yves Rocher s-a lansat, obiectivele principale vizau protejarea mediului înconjurător, obţinerea şi dezvoltarea produselor cosmetice naturale, promovarea produselor pe piaţă. Toate aceste obiective au fost îndeplinite cu succes. Obiectivele strategiei de contact sunt în strânsă legătură cu obiectivele de afaceri, de marketing şi de comunicare ale companiei Yves Rocher.

În ceea ce priveşte obiectivele fundamentale ale companiei, acestea îşi au finalitatea în activitatea acesteia.

Din acest punct de vedere, putem menţiona:

Obiectivele generale:

- Creşterea cifrei de afaceri cu 15% în cursul anului 2013;

- O creştere de circa 25% a vânzărilor din sistem VPM, pentru anul în curs;

- Creşterea numărului de magazine cu 10%.

- Creşterea numărului de clienţi cu 15% în cursul anului 2013

- Atingerea unei rentabilităţi de 10%, la sfârşitul anului 2013.

Obiectivele de marketing:

- Pătrunderea pe noi pieţe;

- Mărirea cotei de piaţă;

- Scăderea costurilor de producţie, comercializare şi transport

- Înnoirea produselor.

- Extinderea gamei de produse

Având în vedere că vânzarea produselor Yves Rocher se realizează atât prin forţele de vânzare (marketing direct), cât şi în magazinele deschise, obiectivele urmărite în aplicarea strategiei de contact vizează generarea de comenzi (vânzări directe), dar şi crearea de trafic la punctele de activitate (magazine).

Am optat şi pentru strategia creării de trafic la punctele de activitate ale organizaţiei (marketing tradiţional) pentru a maximiza efectul strategiei de generare a comenzilor şi de a valorifica avantajele pe care le oferă primul instrument (de generare de comenzi directe).

În plus, am avut în vedere faptul că Yves Rocher deţine 25 de magazine în 12 oraşe din România, urmând să deschidă în 2014 încă unul.

În cazul strategiei generării de comenzi, se urmăreşte stimularea publicului ţintă în direcţia cumpărării directe a produselor promovate prin intermediul campaniei de marketing direct.

Un aspect esențial ce contribuie la atingerea obiectivului de generare a vânzărilor, îl reprezintă relaţia pe care o are compania cu consumatorul. Cu cât relaţia dintre cele două părţi este mai consolidată şi cu cât compania aplică mai des recompense pentru fidelizarea clienţilor, cu atât aceştia din urmă vor fi mai loiali mărcii. Ca rezultat, intenţia lor de cumpărare se va transforma în cumpărare efectivă.

Bibliografie:

http://www.yves-rocher.com/ro/

http://www.businessmagazin.ro/media-marketing/media-planuri-mari-pentru-publicitatea-la-cutie-la-cutia-postala.html?5545;1008962

http://www.yves-rocher.com/ro/dumneavoastra_si_noi/vanzarea_magazin.html

http://ro.wikipedia.org/wiki/Yves_Rocher_(companie)

http://www.zf.ro/zf-24/yves-rocher-merge-spre-afaceri-de-80-de-milioane-de-lei-creste-numarul-de-clienti-insa-bonul-mediu-scade-deoarece-lumea-cauta-produse-cat-mai-ieftine-11361605

http://malland.ro/yves-rocher/

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategia de Contact a Companiei Yves Rocher.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 671 cuvinte
Nr caractere:
9 314 caractere
Marime:
28.66KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Călin Vegheș
Sus!