Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sony nu se rezumă doar la produse. Prin Sony pătrundeţi într-o lume a conţinutului de divertisment şi descoperiţi bogăţia unei filozofii unice.

1. Codul morfologic: Fotografie/Slogan/Imaginea produsului

Codul morfologic are la bază elemente care vizează lectura mesajului în formă de Z, pornind din stânga sus și terminînd în dreapta jos.

În partea stângă sus apare numele companiei care a creat produsul: Sony. În partea dreaptă sus este scris sloganul : „like no other”. În partea dreaptă jos se află head-line-ul reprezentat tot de slogan în faţa căruia este scris cuvântul „lightweight”. În sub-head sunt scrise datele tehnice cu privire la produs: fabricat din fibră de carbon, are o greutate de 1,15 kg, este cel mai uşor laptop din lume. Sub aceste informaţii găsim şi numele laptopului sub formă de logo, Vaio. Logo-ul produsului apare, de asemenea, şi pe laptop.

Fografia prezintă în centrul imaginii doi tineri, un bărbat şi o femeie care se uită uimiţi la un porumbel care zboară şi care ţine în gheare un laptop. Porumbelul face parte dintr-un stol format din 18 porumbei.

2. Codul iconic (vizual)

2.1. Mesajul denotaţiei

Acest print prezintă ca elemente principale un bărbat şi o femeie care se uită stupefiaţi cum un porumbel zboară cu un laptop pe care îl ţine în gheare.

Acţiunea are loc într-un spaţiu deschis, pe o terasă înconjurată de clădiri. Cadrul este unul lejer, luminos, relaxant chiar dacă cei doi sunt la o întâlnire de afaceri. Personajele în mişcare sunt porumbeii. În spatele personajelor se află nişte clădiri care îi înconjoară.

2.2. Mesajul conotaţiei

2.2.1 Codul pictural

În centrul imaginii sunt situaţi bărbatul şi femeia cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani. Personajele privesc miraţi porumbelul care a luat laptopul şi cu care zboară în înaltul cerului.

Echilibrul imaginii este creat prin poziţionarea personajelor şi a scrisului, astfel încât printul se balansează. Elementele sunt: bărbatul şi femeia poziţionaţi înspre stânga jos a imaginii, stolul de porumbei care se deplasează înspre dreapta sus şi sloganul, iar în stânga sus este poziţionat logo-ul companiei echilibrat în dreapta jos de slogan, date tehnice şi logo-ul produsului.

Lumina are aceeaşi intensitate în tot printul, momentul din zi în care se petrece acţiunea este dimineaţa sau după-amiază, iar elementele care întăresc această ipoteză sunt umbrele alungite ale personajeor, ale decorului mobilier şi ale porumbelului şi laptopului.

Personajele din print sunt uimite de faptul că pobrumbelul a furat laptopul, acest lucru reieşind din expresiile feţelor, pozţiile corpului şi ale mâinilor. Putem deduce faptul că porumbelul a luat laptopul de pe masă deoarece în dreptul femeii pe masă nu se află nimic şi că laptopul este al femeii întrucât se pare că nu a apucat să se aşeze la masă (în spatele femeii nu se află nici un scaun).

2.2.2 Codul cromatic

Culorile folosite în print nu sunt foarte diversificate. Personajele sunt îmbrăcate sobru, business. Dacă în cazul femeii putem vorbi despre o singură culoare, negrul, vestimentaţia bărbatului este alcăturită din trei culori, gri, alb şi negru. Tot albi sunt şi porumbeii şi culoarea folosită în informaţiile scrise. Clădirile şi pavimentul conţin acelaşi mix de culori format din bej şi maro. Cerul este albastu. Regăsim culoarea neagră şi pe suprafaţa laptopului, dar şi pe decorul mobilier.

2.2.3 Codul socio- cultural

Clădirile ce înconjoară personajele fără însă, de a crea senzaţia de sufocare, conţin elemente arhitecturale ale stilului Neo-Baroc. În completarea clădirilor vine pavimentul construit parcă, în acelaşi stil şi cu acelşi mix de culori. Decorul mobilier este unul clasic, ce se integrează pefect în imaginea de ansamblu a printului.

Vestimentaţia personajelor este sobră, business. Femeia este îmbrăcată într-o rochie neagră, cu mâneci până la cot şi lungă până la genunchi, cerinţă esenţială în ţinuta business. De asemenea este încalţată cu cizme cu toc şi poartă ciorapi negri. Bărbatul este îmbrăcat în costum de culoare gri, cu cămaşă albă şi cravată gri cu alb. Ca şi femeia este încălţat cu pantofi de culoare neagră asortaţi cu şosete negre. Şi bărbatul este îmbrăcat business şi nici un element al ţinutei vestimentare nu face abatere de la regulă.

3. Codul verbal

3.1. Codul tipografic

Logo-ul “Sony” este scris cu majuscule şi cu fontul Clarendon Bold Extended. Sloganul din dreapta sus este scris cu litere mici, iar fontul folosit este Arial. Headline-ul din partea dreaptă jos este scris cu majuscule şi cu fontul Segoi UI, iar sub-head-ul este scris cu litere mici şi cu fontul Arial.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sony-Vaio.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 454 cuvinte
Nr caractere:
12 220 caractere
Marime:
33.79KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!