Recrutarea resurselor umane, stategii, tipologii, elaborări, factori, decizii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Notiunea de strategie are o origine ce ajunge la noi din epoca antica a Greciei. Vercetatorul american Brian Quinn spunea: Initial, in antichitatea greaca timpurie, termenul de strategos se referea la rolul generalului care comanda o armata. Ulterior a dobandit sensul de arta a generalului, referindu-se la abilitatile psihologice si comportamentale care dadeau posibilitatea generalului sa-si indeplineasca rolul sau. In timpul lui Pericle (450 i. e. n. ), acceptiunea strategiei era de calitate manageriala (administrativa, leadership, oratorie, putere), iar pe vremea lui Alexandru cel Mare (330 i. e. n. ), strategia se referea la abilitatea de a desfasura fortele pentru a coplesi dusmanul si de a crea un sistem unitar de guvernare globala. Aceasta ultima acceptiune a fost utilizata secole de-a randul, in cea mai mare parte a abordarilor militare, extinzindu-se, incepand cu secolul al XX-lea si in economie. Prin strategiile de personal se definesc intentiile organizatiei in ceea ce priveste directiile de dezvoltare a resurselor umane, precum si necesitatile sau cerintele ce trebuie satisfacute in acest domeniu, pentru a se facilita atingerea obiectivelor organizationale.

strategiile din domeniu resurselor umane trebuie sa porneasca atat de la obiectivele organizationale cat si de la continutul managementului resurselor umane.

recompensarea angajatilor relatiile cu angajatii 3. 2. Tipologia strategiilor de personal Din perspectiva abordarii strategiilor din domeniul resurselor umane, cercetatorul Rolf Buhner, deosebeste trei tipuri de strategii: strategie de personal orientata spre investitii strategie de personal orientata spre setul de valori asumate strategie de personal orientata spre resurse 3. 2. 1. Tipologia strategiilor de investitii Acest tip are in vedere deciziile privind investitiile din cadrul firmei.

are o serie de avantaje ce privesc: diminuarea rezistentei la schimbare permiterea planificarii si luarii din timp a masurilor privind utilizarea eficienta a resurselor umane reducerea cheltuielilor de pregatire si angajare a personalului in momentul introducerii de noi tehnologii sensibilizarea personalului in legatura cu problemele dezvoltarii strategiei firmei cresterea considerabila a capacitatii de reactie sau adaptare a firmei la modificarile determinate de piata.

3. 2. 2. Tipologia setului de valori asumate Are in vedere cerinte de baza care constau in respectarea intereselor, dorintelor sau aspiratiilor personalului, simultan cu folosirea corespunzatoare a potentionalului acestuia.

Aceasta strategie orientata spre necesitatile angajatilor are avantajul ca acorda mai multa importanta resurselor umane.

In acest sens, un caz concret il gasim in cadrul renumitei firme bavareze de BMW, unde au fost selectate un numar de 16 valori relevante, dintre care amintim: dorinta de echitate sau dreptate principiul performantei realizarea personala in cadrul si in afara muncii relatiile ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recrutarea Resurselor Umane Stategii Tipologii Elaborari Factori Decizii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
7 883 cuvinte
Nr caractere:
43 255 caractere
Marime:
86.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!