Lucrarea de fata isi propune sa evidentieze legatura dintre publicitate si psihicul uman, printr-o analiza detaliata a diferitelor manifestari publicitare .
Definirea initiala a termenului de publicitate, ca fiind in primul sau sens ,"starea a ceea ce este public" , marcheaza linia simplista urmarita de autori in stabilirea unor concepte concrete, care se afla la baza activitatii publicitarilor si a metodelor psihice de aparare ale consumatorilor impotriva persuasiunii publicitare.
Este prezentata o trecere in revista a modalitatilor prin care se realizeaza publicitatea statica, analizand initial "procedeele elementare ale figurarii plastice (caligrafie,desen,fotografie si grafica accesorie) pentru a lua in considerare combinarea lor si deci procedeele de compozitie ale figurarii plastice."
In viziunea autorilor publicitatea este un procedeu care determina fiinta umana la o reflectie asupra propriei libertati si asupra unicitatii individuale, si o incurajeaza sa-si desfasoare formele cele mai curente de aparare psihica.
Analiza publicitatii statice inseamna a limita posibilitatile de teoretizare ,motiv pentru care se face o trecere la analiza reclamelor cinetice, schimbarea fiind majora, pretinzand consideratii asupra vietii asociative a psihicului.Aceasta din urma cere sa fie examinate anumite baze ale vietii simbolice si motivele legarii de anumite reprezentari.
Publicitatea cinetica intareste una dintre legile de cea mai mare constanta ale psihicului uman, care arata ca o reprezentare nu supravietuieste niciodata singura: realizandu-se astfel asocierea constienta, legea seriilor.
Ceea ce se intampla in publicitatea cinetica nu este total diferit de publicitatea statica, deoarece publicitarul nu este impiedicat sa dispuna de o serie mai lunga si mai elaborata de planuri. Pentru
Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.