Procesul decizional de cumpărare a unui parfum bărbătesc

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Aparitia unei nevoi nesatisfacute
2. Cautarea de informatii si identificarea alternativelor
3. Evaluarea mentala a alternativelor
4. Rezultanta cumpararii
5. Evaluarea post-cumparare

Extras din referat:

Cand au inceput cursurile universitare si mi-am adus, iar, toate lucrurile in Bucuresti, la camin, am descoperit ca-mi uitasem acasa (in Oltenita) un articol foarte important pentru mine: parfumul.

Primul gand care mi-a venit in minte a fost sa sun acasa, sa-i rog pe parintii mei sa mi-l trimita prin intermediul unor prieteni care urmau sa vina in Bucuresti peste 7-10 zile, dar, apoi mi-am dat seama ca-mi doream de mult timp sa-mi schimb parfumul, de fapt sa-mi cumpar unul de firma, dar nu avusesem nici timp si nici banii necesari pentru acest produs, insa acum aveam ocazia perfecta. Cum insa banii inca mai reprezentau o problema, mi-am dat seama ca nu o sa fie foarte usor si ca va trebui sa analizez intai oferta de pe piata ca sa vad ce-mi puteam permite; si nici cu privire la marca nu eram hotarat. Stiam doar ca parfumul trebuie sa fie barbatesc, sa-si mentina mirosul macar 8-10 ore (ca sa ma tina pe perioada orelor de curs si a timpului petrecut in oras), sa nu fie dulce si sa aiba o marca destul de cunoscuta.

2. Am inceput sa ma interesez de preturi (si arome) in Mall, deoarece acolo mi se permitea sa incerc toate parfumurile pe care le doream si puteam astfel sa cunosc mirosul lor pe pielea mea si sa ma hotarasc. Bineinteles ca nu se punea problema achizitionarii unui parfum din Mall, deoarece preturile acolo sunt foarte ridicate: intre 900.000 si 3.000.000 lei, in functie de marca. Dupa vreo 6, 7 parfumuri incercate m-am hotarat pentru HUGO BOSS, AQUA DI GIO si UNGARO.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procesul Decizional de Cumparare a unui Parfum Barbatesc.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
635 cuvinte
Nr caractere:
3 460 caractere
Marime:
9.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
preturi, produse, vanzari
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!